Ú s t í n./L. - Po nadmíru úspěšném domácím utkání s lídrem prvoligové tabulky zajíždějí ústečtí hokejisté k závěrečnému utkání základní části do Jihlavy, kde se v přímém souboji o třetí příčku střetnou s domácí Duklou. Při případném domácím zaváhaní Berouna s Mladou Boleslaví by se vítěz duelu posunul dokonce na druhé místo a stáhl náskok vedoucího Chomutova, který své utkání s Havířovem předehrál, na pět, resp. čtyři body v případě Dukly. Umístění týmů po 26.kole bude rozhodovat o skladbě soupeřů v nadstavbové části, kdy se mezi sebou utkají dvoukolově sudí s lichými.
Dvanáct mistrovských titulů, pět triumfů ve Spenglerově poháru, jména jako bratři Holíkové, Králík, Benák, Ujčík to jsou indicie pro nalezení společného jmenovatele: Dukla Jihlava. Bývalý vojenský klub založený v roce 1956, který právě s vydatnou podporou armády kraloval československé lize od sklonku šedesátých do poloviny osmdesátých let, začal po sametové revoluci již ztrácet na síle a v sezóně 1998/99 se barážovou prohrou se Znojmem propadl o soutěž níž. O návrat se neúspěšně pokouší dodnes.

Dukla se od začátku letošního ročníku drží na špici, v domácích utkáních body neztrácí, zvítězila desetkrát a prohrála pouze dvakrát. Bilanci dokresluje vysoce aktivní skóre 44:26. Nyní drží šňůru sedmi domácích vítězných zápasů v řadě, mezi nimiž vyčnívá vítězství nad prvoligovým lídrem z Chomutova v poměru 6:1. Výhodu domácího prostředí nepochybně podtrhuje zúžené kluziště o dva metry na šířku i délku. Naproti tomu v posledních dvou utkáních, jež odehrála na hřištích soupeřů, byla neúspěšná (0:3 v Třebíči a 2:4 v Olomouci). Lvi v utkáních s vedoucím triem soutěže padli jedinkrát (v Berouně 3:4) , zbylá čtyři klání skončila v jejich prospěch, čož svědčí o tom že proti papírově silným soupeřům jsou schopni podat maximálně soustředěný výkon, navíc posledním utkáním prodloužili svou sérii vítězství již na tři zápasy.

Pokuď se potvrdí zprávy o startu jihlavského odchovance Viktora Ujčíka, nezůstane nejproduktivnější hráč Dukly (druhý v celé soutěži), v lednu petatřicetiletý harcovník, Petr Kaňkovský (30 (7+23)) jediným pamětníkem posledního jihlavského titulu z roku 1991. Nejlepším střelcem týmu z Vysočiny je s patnácti zásahy kapitán Oldřich Bakus. V ústeckém týmu je pětice hráčů srovnána v rozmezí čtyř bodů, nejúspěšnějším je s dvaceti body Martin Koudelka

Pikantní příchuť bude mít utkání pro ústeckého gólmana Lukáše Sáblíka, který do minulé sezóny hájil jihlavskou branku a již po prvním vzájemném utkání, v němž ústecký celek na vlastním ledě zvítězil 5:2, v rozhovoru pro jihlavský web přiznal, že se necítil ani trochu ve své kůži a měl pocit, jako by ti červení hráli s ním a ne proti. Jak on, tak domácí trenér, který v ohlasech po posledním utkání charakterizoval jihlavský hokej jako důrazný skoro až vojenský, čekají nesmírně těžký zápas.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže