Beroun může nechat zdát o předchozích hojných letech, ale minulá dvě utkání s Ústeckými Lvy přinesla rozhodnutí až v prodloužení. Ústí se pokusí navázat na úspěch u Vajgaru ve středu 8. února od 18:00 hod. ">
Ú s t í n/L. - V minulém kole ze sebe Slovan setřásl poslední zbytky nepříjemných vzpomínek na Jindřichův Hradec a hned v sobotu je čeká další "oblíbený" soupeř. V letošní sezóně si sice Beroun může nechat zdát o předchozích hojných letech, ale minulá dvě utkání s Ústeckými Lvy přinesla rozhodnutí až v prodloužení. Ústí se pokusí navázat na úspěch u Vajgaru ve středu 8. února od 18:00 hod.
Porovnání týmů

16-1-4-4-21 celková bilance 28-3-5-1-9
3-0-2-2-16 zápasy venku 11-2-3-1-6
13-1-2-2-5 zápasy doma 17-1-2-0-3
10. postavení v tabulce 1.
58 získané body 96
92:123 skóre 147:83
6 utkání bez vstřelené branky 2
6 utkání se shut-outem 8
6:2 (Prostějov) nejvyšší výhra 7:0 (Olomouc)
0:7 (Hradec Králové, Chomutov) nejvyšší prohra 1:5 (Jihlava)
P. Šinágl; 21b (8+13) nejproduktivnější hráč D. Pazourek; 35b (14+21)
Křesťan, Šinágl, Tvrzník; 8 nejlepší střelec V. Jankových; 16
P. Šinágl; 13 nejvíce asistencí D. Pazourek; 21
F. Lukáš; 116 nejtrestanější hráč M. Antoš; 90
M. Valent - 92,24% úspěšnost brankáře R. Málek - 93,75%
M. Valent - 2,39 průměr inkas. branek R. Málek - 1,94
35 góly v přesilovkách 47
14,29%% využití přesilovek 20,70%
2 góly v oslabení 6
7,67%% střelecká úspěšnost 8,36%

Dosavadní průběh sezóny

Vstup do sezóny neměli Medvědi z nejlepších, po úvodním vítězném kole nad Prostějovem se Beroun pětkrát za sebou nedočkal bodů a první čtvrtinu soutěže horko těžko zachraňoval na 11. místě.
O moc lépe to s Medvědy nevypadalo ani po polovině sezóny, Beroun sice figuroval o jednu příčku výše, ale forma z let minulých se dávno obrátila v prach. Berounští ovšem překvapili v 16. kole výhrou 4:2 v Mladé Boleslavi a i z Jindřichova Hradce se vraceli s třemi body. Medvědy však především trápily domácí ztráty s Ústím, Chomutovem a Sarezou.
Na poplach začali bít u Berounky po 34. kole, Medvědi totiž vydolovali v předchozích osmi utkáních pouze šest bodů a mezi čtyřmi porážkami nejvíce problikával debakl 0:7 v Chomutově. Berounští měli v té době pouhé čtyři body k dobru na předposlední Prostějov.
Po posledním utkání roku 2005, kdy u Medvědů nepochodil Jindřichův Hradec v poměru 0:2, se karta začala obracet. V Berouně se rozstřílel navrátivší se kapitán Eiselt, kterému zdatně sekundoval půjčený Lev Sýkora, domácí stadion zažil vítězství Berounských nad Havířovem, Chomutovem či Kometou a barážová hrozba byla nadobro zažehnána. V minulém kole sice porážka na Hané notně přibouchla Medvědům dveře do play-off, avšak co je to v porovnání s patáliemi ke konci minulého roku.

Pohyby v kádru

V letošním ročníku se berounská škatulata hýbala o sto šest, neb vedení kdysi ambiciózního prvoligového celku muselo řešit velmi nepříjemnou barážovou hrozbu. Notoricky známý trejd Eiselt-Buďa byl ze strany ústeckého managmentu dotáhnut do konce, neboť bývalý čarostřelec Berouna Eiselt zakotvil před uzávěrkou transferů definitivně na ústecké střídačce. Měsíc rozhýbával medvědí ofenzivu další ústecký klenot Tomáš Sýkora, kterému jak vidno medvědí anabáze velmi prospěla.
Téměř v šibeničním termínu získal Beroun na střídavý start z Kladna mladou útočnou krev v podobě Martina Frolíka a Milana Hluchého, který si již vyzkoušel dres reprezentační “20“. Další čilé obchodní aktivity probíhaly na trase Beroun - Mladá Boleslav, za obránce Bořka Slámu putoval do Berouna další bek Petr Štrach a čistě ofenzivní výměna se poté týkala Ladislava Gengela, za kterého pořídili Medvědi Davida Vrbatu. Poslední berounskou akvizicí se stal navrátilec z Liberce Lukáš Pabiška, jenž byl protiváhou do mužstva Tygrů z Liberce směřujícího Martina Rýgla.

Opory mužstva

Ze šesti mužů s brankářskou výstrojí, kteří se letos postavili do medvědí klece, je tím nejvíce protěžovaným Michal Valent. Jeho úspěšnost sice nedosahuje nijak závratných čísel, u Berounky však není gólmana, jenž by dostával více prostoru.
Do útočných akcí svého mužstva se z defenzivních řad zapojuje ponejvíce Lukáš Filip (1+9). Podobně si z berounskými útočníky rozumí také Filip Vaněček (3+4), který letos naskočil i ke dvěma extraligovým utkáním jako člen plzeňské obranné hradby.
Hůře než Beroun jsou na tom s gólovou produkcí pouze Kadaň a Jindřichův Hradec, mužstvo Medvědů až příliš postrádá vyloženého střelce. Starost o útočnou potenci tak přechází rovným dílem na Petra Šinágla, (8+13) zároveň nejproduktivnější Medvěd, Radka Křesťana (8+9) a v Ústí známého Martina Tvrzníka (8+9). Příznivci Ústeckých Lvů mají jistě v dobré paměti Tvrzníkův kousek, kterak čistým hattrickem přivedl Slovan do úzkých při poslední medvědí návštěvě u Labe.

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Beroun 3:1 report
Beroun - Ústí 2:3p report
Ústí - Beroun 4:3p report, preview

Předpokládané sestavy

Beroun: Valent - Filip, Kašák, Vaněček, Pulpán, Štrach, Míka - Sakata, Šinágl, Tvrzník - Horčička, Křesťan, Novotný - Bakrlík, Pabiška, Vlček - Frolík Martin, Hluchý.

Ústí n./L.: Málek - Kudrna Jan, Hájek, Drábek, Grof, Vála, Zápotočný, Klobouček, Mazanec - Fink, Pazourek, Antoš - Jankových, Sýkora, Klimt - Havel, Slížek, Jech - Červenka, Kuchler, Kudrna Jiří.

Ostatní zápasy 47. kola

Havířov - Olomouc
Třebíč - Jindřichův Hradec
Hradec Králové - Chomutov
Kometa - Jihlava
Kadaň - Ostrava
Prostějov - Mladá Boleslav

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže