Ústí n/L. - Po třetím osmifinále, ve kterém ústečtí přetlačili v dramatickém utkání Vrchlabí v prodloužení, bylo v mix zóně pořádně napilno. Rozhovor se střelcem rozhodující branky jsme Vám ale nemohli odepřít. Pavel Kordule, v utkání pětibodový, hodnotí postupně celý zápas. Zamýšlí se také nad tím, co je ještě potřeba vylepšit. Kromě toho se v krátkém pozápasovém rozhovoru dočtete také to, jak probíhala oslava jeho rozhodující trefy.

V sérii vedete 2:1 na zápasy, po utkání zřejmě veliká euforie.

Určitě, kdybychom utkání prohráli, tak by se série těžko otáčela. Jsme velice rádi, že jsme zápas ubojovali.

V prodloužení jste rozhodl, zbytek týmu se jel radovat s Vámi.

Ano, bylo to parádní, chtěl jsem ujet a udělat nějakou oslavičku. Spoluhráči mě ale chytili radostí, tak jsme se tam nakonec tak klouzali (smích). Všichni jsme rádi, že jsme vyhráli, vedení 2:1 v sérii je velmi důležité. Teď máme de facto dva mečboly, zkusíme urvat hned ten první v pátek ve Vrchlabí.

Jak se z Vašeho pohledu utkání vyvíjelo od jeho začátku?

Ten úvod byl takový divoký, za první třetinu šest gólů, to jsem od play off nečekal (smích). V druhé třetině brzy soupeř vyrovnal. Pak bylo utkání vyrovnané, nakonec 5:5 a v prodloužení jsme byli my ti šťastnější. Těžký zápas, ale jsme rádi, že jsme vyhráli.

Jak říkáte, na play off dost branek, Vaše bilance 2+3 za zápas je ale také slušná, v tomto ohledu jste spokojen?

Upřímně jsem to úplně nečekal, ale jsem za to samozřejmě rád. Důležitý je pro mě však týmový výsledek.

Podruhé v sérii se stalo, že soupeř dotáhl dvoubrankovou ztrátu, co změnit, aby se toto již neopakovalo?

Hlavně se musíme vyvarovat zbytečných vyloučení, dostáváme góly v oslabení a to nám bere síly. Cestou k úspěchu je tedy hrát v plném počtu. Samozřejmě k tomu hrát dobře odzadu, dopředu si něco určitě vytvoříme.


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže