Most - Ústečtí v Mostě nepřetrhli svou vítěznou šňůru a do sbírky si ukládají další tři body. První dvě třetiny nenabídly mnoho gólů. Úvodní branku si v první třetině připsal Kale Costa, Mostu se ale podařilo v druhé třetině odpovědět a stav byl srovnán. I přes tlak ústeckých a dostatek střel na bránu, zůstalo mnoho šancí neproměněných. Richard Záruba díky své teči uzavřel druhou třetinu gólem do kabiny. Třetí třetinu pak gólem otevřel Martin Bláha a své vítězství si Slovan utvrdil dalšími dvěma góly. Jak utkání viděl Martin Bláha a jak se mu líbila podpora fanoušků?

Martine, z Mostu si odvážíme výhru. Co byste k utkání řekl?

Utkání jsme začali zodpovědně. Hráli jsme jednoduše, dostávali jsme puk z naší třetiny a pak to tam napadalo. Měli jsme více šancí, mohli jsme dát více gólů, ale zaplať pánbůh, že to pro nás skončilo třemi body.

Vám se na začátku třetí třetiny podařilo navýšit. Popíšete nám celou gólovou situaci?

Upřímně, moc si nevybavuji, jak k tomu došlo. Ve středním pásmu jsme vybojovali puk, Roubas (Jaroslav Roubík pozn. red.) mi nahrál na levé křídlo a pak už to bylo padesát na padesát, zda proměním. Na začátku zápasu se mi moc nedařilo, měl jsem tři nevyužité šance, tak jsem měl radost, že tento padl.

Tato branka padla jedenáct vteřin od začátku třetí třetiny. Byl to pro vás silný impuls?

Určitě, tento impuls jsme potřebovali. Bylo to 2:1 pro nás a gól na začátku třetiny nás nakopl.

V Mostě je menší kluziště, méně času na přemýšlení, jak se vám tu hraje?

Já osobně jsem na menší kluziště zvyklý, ale v Ústí je to velké kluziště něco jiného a od toho se odvíjí i příprava na zápas. Menší hřiště pak může být výhodou, nebo nevýhodou. Pro mě je zrovna výhodou, ale je tam ovšem více soubojů a méně prostoru.

Vy už jste v minulosti odehrál za Ústí několik zápasů. Jaké to pro Vás je hrát opět v dresu Slovanu?

Za Ústí jsem hrál dvě sezóny a mám na to dobré vzpomínky. Sezónu jsem začínal v Řisutech, kde to úplně nevyšlo. Jsem samozřejmě rád, že mohu Slovanu pomoci, a když budu prospěšný hráč, přispěju nějakými body, tak o to lépe.

Výhra s Mostem nás prozatím vyhoupla na druhé místo tabulky a v sobotu nás čeká na domácím ledě pražská Kobra. Jaký je váš plán?

Určitě získat tři body a držet se na druhém místě, bojovat i o to první a udržet to takto co nejdéle, abychom pro play-off měli co nejlepší výchozí pozici a šli pak na tým z předkola play-off.

Ústečtí fanoušci v Mostě bezesporu přehlušili domácí hlediště. Jak se Vám líbí podpora fanoušků?

Podpora fanoušků je neskutečná, patří to k tomu. Máme štěstí, že Ústí má zrovna takovéto fanoušky, kteří nás podporují, drží a jezdí v tak hojném počtu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže