Ústí nad Labem - Po domácí výhře nad Kobrou Praha jsme vyzpovídali maskovaného muže ústeckého týmu, který v zápase nepustil za svá záda ani jednu střelu soupeře. Čtyřiadvacetiletý David Stahl zhodnotil vítězné utkání a vyzdvihl i výkon fanoušků v ochozech zimního stadionu.

Davide, první dva zápasy a šest bodů na kontě. Ideální vstup do soutěže?

Je to skvělý, vstup do minulého utkání nebyl ideální, něco jsme si k tomu po první třetině řekli. S Kobrou byl ten zápas ovšem diametrálně odlišný. Kluci hráli výborně do defenzivy, já jsem první dvě třetiny neměl téměř práci.

Z tribuny to vypadalo, že mělo utkání první dvě třetiny jasného lídra, vnímal jste to stejně?

Myslím si, že to bylo poměrně jednoznačné. Jak už jsem zmiňoval, první dvě třetiny jsem se téměř nezpotil, tu třetí už soupeř zabral.

To, co říkáte, potvrzují i statistiky střel na bránu, kde jste měl za poslední třetinu stejně zákroků jako za první dvě dohromady.

Je to tak, odhaduji, že to první dvě třetiny bylo tak po pěti střelách, tu třetí, to už bylo jiné, tam už soupeř šance měl.

Vy osobně dnes s nulou, jak jste se cítil?

Musím se přiznat, že jsem byl první třetinu lehce nervózní. Kluci mi ale skvěle pomohli, do zápasu jsem se brzy dostal a od druhé třetiny jsem se cítil skvěle.

Bude Vás ta nula stát něco do týmové kasy?

Asi jo (smích), určitě mě to bude něco stát, zatím ale nevím kolik.

Dva domácí zápasy, diváci dle mého názoru byli slyšet, to se určitě hned hraje lépe.

Určitě, super atmosféra, určitě se ten náš výkon odvíjí i od toho, táhnou nás dopředu, jsou naším motorem.

Příští utkání vás čeká ve středu na ledě Chebu, na čem ještě zapracovat do tohoto střetnutí?

Myslím si, že když do toho utkání vstoupíme jako s Kobrou, tak problém mít nebudeme. Byl to skutečně dobrý výkon.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže