Ústí nad Labem - Slovan vstoupil k prvnímu utkání druhé ligy na domácím ledě a hned v severočeském derby proti Děčínu. Zápas byl až do pětatřicáté minuty vyrovnaný, ale poté se k puku dostal navrátilec Pavel Kordule, který zařídil Slovanu tři body. Jak si mladý forvard užil atmosféru a co řekl ke své brance?

Pavle, gratuluji k vítězství. Jak byste zhodnotil utkání s Děčínem?
Zápas byl těžký, jelikož byl první v této sezóně. V některých situacích jsme byli nervózní. Naštěstí jsme to ubojovali, ale náš výkon nebyl dobrý.

Dokázal jste vstřelit rozhodující branku, popište nám ji.
Před vstřelením branky jsem spálil asi tři šance. Pak mi výborně nahrál Ríša (Richard Záruba pozn. redakce) mezi kruhy a já naštěstí trefil branku (smích).

Na zápase byla parádní divácká kulisa. Jak jste si atmosféru užil?
Atmosféra byla naprosto výborná. Bylo to derby, mělo to náboj. Moc děkuju všem, kteří nás přišli podpořit.

Minulou sezónu jste strávil ve Francii. Jak na toto období vzpomínáte?
Ve Francii mi to dalo opravdu výbornou zkušenost. Moc mě to tam bavilo a otřevřelo mi to oči. Chytil jsem znovu nový dech a chuť do hokeje.

Jaký vidíte výkonnostní skok mezi Chance ligou a druhou ligou?
Druhá liga se teď opravdu hodně zvedla. Minule jsme tu hráli s Litoměřicemi a nepřišlo mi, že byly Litoměřice o tolik lepší, jednalo se však o přípravu.

Už v sobotu Vás čeká utkání proti Kobře Praha. Jaký bude hlavní klíč k úspěchu?
Popravdě neznám moc tým Kobry Praha a nevím jakým stylem hokeje se prezentují. Dozvíme se více na tréninku. Bude to o nás, musíme dodržovat pokyny trenérů. Máme hodně natrénováno a stačí to přenést do zápasů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže