Ústí nad Labem - Čekání se pomalu blíží ke svému konci. Trenéři Jan Čaloun a Martin Štěpánek připravují hráče na sezónu, k prvnímu přípravnému utkání do Chebu vyrazí ve čtvrtek. Jak zatím hodnotí první týden přípravy na ledě sportovní jednatel a zároveň trenér Jan Čaloun.

Jak jste spokojeni s prvním týdnem přípravy na ledě, jaká byla jeho náplň?

S kolegou Martinem Štěpánkem jsme s prvním týdnem přípravy na novou sezonu velice spokojeni. Náplní bylo nabírání hlavně objemů, v podobě rozvoje vytrvalostních, kondičních a silových schopností, ať už na ledě, v posilovně, nebo na suchu.

Kolik se Vám hlásilo hráčů, kdo případně chyběl?

Na led jsme vyjeli téměř v kompletním složení. Kale Costa se k týmu připojí v polovině srpna. Momentálně je po dvou letech doma v Austrálii na návštěvě u svých rodičů.

Aktuálně máme na soupisce 22 hráčů. Plánuje se ještě další doplnění kádru?

Momentálně testujeme obránce Nerada, a v příštím týdnu se k týmu připojí na zkoušku ještě jeden hráč do obraných řad. Tým, se kterým chceme pracovat v sezoně máme téměř postavený.

První přípravný zápas nás čeká ve čtvrtek v Chebu. Jaký budou mít hráči do té doby program?

Protože jsme v začátku předzávodního období, i v tomto týdnu budeme rozvíjet objemy. V prvním přípravném utkání v Chebu budeme testovat mladé hráče.

Jak jste celkově spokojen se skladbou kádru, ať už z pozice trenéra, nebo z pozice sportovního jednatele?

Kádr tvoříme spolu se sportovním úsekem téměř tři měsíce. Se skladbou kádru jsme spokojeni. Z důvodu věkového vyvážení v podobě zkušených hráčů Roubíka, Trefného, Drtiny, Rudovského, hráčů středního věku typu Sýkory, Martina Tůmy, Šefla, Korduleho a dravého mládí příkladu Costy, Smoly, Daniela, Damaška, Funka, Berčíka, Záruby, Vacíka, Kučery.

Už jste se s Martinem Štěpánkem bavili jakým způsobem hry by se chtěl v letošní sezoně Slovan prezentovat?

Každému hráči viz. výše se budeme snažit napasovat roli, ve které je daný hráč dobrý a tím bude přínosem pro tým. Slovan se chce prezentovat dravým a rychlým hokejem, který bude bavit, nejen hráče, ale hlavně fanoušky, pro které se tento krásný sport hraje. Už se nemůžeme dočkat, až tato sezona začne a znovu uslyšíme fanoušky skandovat: „Celý Ústí“.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže