Ústí n/L. - Jednou z ohlášených posil Slovanu před novou sezónou je již známý Kale Costa. Mladý australský hokejista začínal s hokejem právě v ústeckém Slovanu, minulý ročník odehrál převážně v dresu juniorky Pardubic. Jan Čaloun si ho jako nový trenér A-týmu vybral do svého výběru a my Vám s Kalem přinášíme předsezónní rozhovor.

Vítám Vás zpět ve Slovanu, jak probíhal přesun na sever Čech?

Mockrát děkuji, volal mi trenér Čaloun a nabídl mi místo v kádru Ústí. Těším se na utkání v seniorském hokeji, který jsem prozatím moc neodehrál. Věřím, že mě to může hokejově posunout.

Loňskou sezónu jste strávil téměř celou v pardubické juniorce. Jak byste minulý rok shrnul po osobní stránce?

Doufal jsem, že budu dávat více branek, to mi úplně nevyšlo, ale myslím, že jsem týmu pomohl, dostali jsme se daleko.

Sledoval jste výsledky ústeckých hokejistů? Co jste říkal na sestup do druhé ligy?

Ano, sledoval. Až do konce jsem věřil, že to kluci zvládnou. Bohužel se stalo to, co se stalo, teď už se musíme soustředit na novou sezónu v druhé lize.

Jaké jsou Vaše osobní cíle na nový ročník, jak byste se chtěl prezentovat?

Chtěl bych všem ukázat, že i my Australani umíme hrát hokej, pro tým udělám vše, co budu moct.

Dozvěděl jsem se, že hrajete aktivně i hokejbal, jak se cítíte bez bruslí?

Cítím se dobře, hokejbal mám rád, rád si ho zahraji s kamarády, se kterými jsem dřív hrával hokej, jako jsou Aleš Macek a Ondra Polata.

Na závěr, měl byste nějaký vzkaz pro ústecké fanoušky?

Přál bych si, aby nám chodili i nadále fandit. Budeme dělat vše proto, abychom se vrátili tam, kam patříme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže