Před aktuální sezónou došlo ke změně na pozici trenérů A mužstva. Tým Slovanu nově povedou ústecké ikony Jan Čaloun a Martin Štěpánek. Jan Čaloun v rozhovoru nastínil plán letní přípravy a novinky týkající se hráčského kádru.

Slovan včera oznámil trenérskou dvojici pro nový ročník 2. ligy. Na trenérskou lavičku se postavíte s Martinem Štěpánkem, jak se rodila právě tato volba?

Slovan se rozhodl jít cestou trenérského obsazení z řad domácích trenérů a my jsme tuto výzvu rádi přijali. Z pohledu sportovního jednatele bych rád poděkoval Mírovi Machovi se kterým jsem spolupracoval za odvedenou práci ve Slovanu.

Už jste se stihli s Martinem pobavit, jakým způsobem budete mít rozdělené funkce? Zda případně bude určen hlavní trenér, asistent a zda ještě někdo přibude do trenérského týmu?

V podstatě je to dané tím, že já jsem byl útočník během aktivní hráčské kariéry a Martin byl obráncem, tím jsou role rozdělené. Přibude ještě trenér brankářů…

Teď pojďme ke skladbě kádru pro novou sezonu. Zatím nebyla oznámené žádná konkrétní jména, ale na kom byste chtěli stavět kádr pro druhou ligu? Případně, zda probíhají jednání s hráči, kteří zde působili loňskou sezonu?

V první řadě jsme oslovili téměř všechny hráče z loňského kádru. Někteří hráči projevili zájem pokračovat v ústeckém Slovanu, někteří naopak zvažují nabídky z vyšších soutěží nebo jiných klubů, a to včetně zahraničních. Největší radost nám udělalo pozitivní jednání s hráčskými legendami Jaroslavem Roubíkem a Martinem Volkem, kteří projevili zájem aktivně pomoci Slovanu se porvat o návrat do Chance ligy. Martin Volke bude zároveň zastávat funkci trenéra brankářů. Ostatní jména budeme postupně zveřejňovat, ale už nyní můžeme potvrdit brankáře Lukáše Cikánka, obránce Jakuba Trefného a dále pak útočníka Martina Tůmu a z Pardubic vracejícího se Kale Costu.

Bude tým pro druhou ligu profesionální?

Ano, plánujeme být profesionálním klubem a to i vzhledem k velké obsazenosti zimního stadiónu. Chceme trénovat v dopoledních hodinách, abychom udrželi kvalitní připravenost hráčů. Trénování ve večerních hodinách by výrazně zasáhlo do tréninkového procesu mládežnických kategorií.

Jak bude probíhat letní příprava?

Tým Slovanu budujeme postupně a většina hráčů se bude připravovat individuálně. Další skupina hráčů se připravuje ve svých klubech se kterými jednáme a případně se k nám připojí během měsíce srpna, kdy budeme dotvářet skladbu týmu. Přípravu na ledě zahájíme pravděpodobně poslední týden v červenci.

Je myšlenkou i spolupráce s některým z klubů, ať už z extraligy, případně Chance ligy?

Určitě naše vize je stavět tým kolem dvou mentorů a legend, a to Jaroslavem Roubíkem a Martin Volkem. Hledáme převážně mladé hráče, kteří ukončili juniorský věk, kteří mají motivaci se každým tréninkem zlepšovat a posouvat se dál. Chceme dlouhodobě pomáhat těmto klukům v jejich hokejovém rozvoji. Samozřejmě spolupracujeme s týmy z vyšších soutěží.

Sportovní cíle jdou ruku v ruce s rozpočtem. Jaké jsou ve Vašich očích právě cíle a vize Slovanu pro nadcházející sezonu?

I ve druhé lize bude velká konkurence, kterou budou tvořit silné týmy jako například Znojmo, Chomutov a Tábor. Proto chceme postavit konkurenceschopný tým a snažit se bojovat o postup zpět do Chance ligy, ale samozřejmě musíme přihlížet i na finanční možnosti klubu. Po herní stránce se chceme prezentovat rychlým, ofenzivním a agresivním hokejem.

Druhá liga bude pro fanoušky velmi atraktivní a náročná soutěž.

Osobně si myslím, že soutěž bude velice kvalitní i tím, že se plno hráčů vrací ze zahraničí a budou nastupovat v české extralize. Redukcí Chance ligy na 14 mužstev se logicky zkvalitní hráčsky i 2. liga.

Probíhají nadále jednání se strategickými partnery?


Ano, určitě. A navíc jsem jednal se staronovým partnerem, který historicky dlouhodobě podporoval Slovan nemalou částkou. Pevně věřím, že toto jednání dopadne dobře ve prospěch klubu a Slovan bude moci případně i díky této spolupráci postupně zkvalitňovat kádr.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže