Je ústeckým patriotem a ani po sestupu do druhé ligy nehodlá hokejový Slovan opustit. Sportovního jednatele Jana Čalouna pád zdrtil, ale byl prý logickým vyústěním dietního rozpočtu. „První liga se prostě za 16 milionů korun hrát nedá,“ tvrdil zlatý olympionik po play down se Šumperkem, které Ústí ztratilo 1:4 na zápasy.

Co to pro klub znamená?
Sportovní neúspěch. Nechci ho teď hodnotit v emocích, musíme si celý rok zanalyzovat. Po nějaké době se vyjádříme a uvidíme, co bude s ústeckým hokejem dál.

Neměli jste plán B?
Ještě před měsícem se věřilo, že půjdeme do play off. Udělali jsme 70 bodů, byli jsme čtyři od předkola, nakonec padáme. Je to nešťastné, ale taky realita. Něco končí, něco asi začne zase. Musíme si sednout s majitelem a rozhodnout se, jakou cestou klub půjde.

Která je pro vás ta nejlepší?
Musíme koukat, že máme jednu ledovou plochu. Pokud bychom ve 2. lize trénovali od šesti večer, zasahuje to do ústecké mládeže. Ledu je tu poskrovnu, tyhle věci řešíme dlouhodobě. Pokud už nezůstaneme profesionálním klubem, ubereme každé kategorii hodinu ledu, což je hodně špatně.

Takže jste pro rychlý návrat?
Z mého pohledu bychom se měli snažit co nejrychleji postoupit zpátky. Uvidíme, jak na to chlapi zareagují, kdo bude mít ze zkušenějších hráčů chuť vybojovat 1. ligu. Bylo v kabině vidět, že je sestup hodně vzal. Od financí se bude odvíjet, s kým se domluvíme. Zatím jsme se s nikým nebavili, věřili jsme do poslední chvíle v záchranu.

Celý článek naleznete na webu iDnes ZDE

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže