Ú s t í n/L. – V rámci dvacátého šestého kola Chance ligy zajíždí ústecký tým na led Šumperka, jedná se tedy o druhé utkání v řadě, kde se Slovan utká se sousedem v tabulce. Poslední vzájemný zápas vyzněl lépe pro Draky, jak dopadne toto utkání se dozvíme v sobotu od 17:00.

Draci PARS Šumperk

Prozatím jedenáctý Šumperk získal z šestadvaceti odehraných utkání 36 bodů, na desátou pozici zajišťující předkolo playoff ztrácejí šumperští tři body, naopak na třináctou pozici, která týmy pošle do baráže, mají náskok pouhý jeden bod. V posledním utkání ztratili Draci vedení v Prostějově a ze zápasu odešli nakonec jako poražení po samostatných nájezdech. V tabulce domácích zápasů se drží Šumperk na desátém místě. Ofenziva Draků se může pyšnit Lukášem Žálčíkem, který si zatím připsal 28 kanadských bodů (19+9) a v tomto ohledu se drží na druhém místě celé soutěže.

HC Slovan Ústí nad Labem

Pro ústecký tým platí naprosto stejné informace jako o Šumperku. Dvacet šest zápasů se ziskem 36 bodů, stejná ztráta na pozice zajišťující předkolo a stejný náskok na barážové pozice. V tabulce se drží Slovan o skóre za Šumperkem. V minulém utkání získali ústečtí hokejisté bod po prohře v prodloužení s Kolínem. Na venkovních kluzištích se ale Slovanu letos poměrně daří, ze třinácti výjezdů vydolovali žlutomodří již 21 bodů. Nejvíce kanadských bodů zatím posbíral Daniel Vrdlovec – 25 (7+18).

Poslední odehrané utkání Šumperka

LHK Jestřábi Prostějov vs. Draci PARS Šumperk - 3:2sn (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Jáchym (Klimíček, Kloz), 51. Mrázek (Havlík, Bláha), rozh. náj. Mrázek – 23. P. Kratochvíl (Vildumetz, Žálčík), 36. Kindl (Kratochvíl, Žálčík). Rozhodčí: Ondráček, Jaroš - Kučera, Blažek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:2. Diváci: 643. Střely na branku: 40:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Husák, Klimíček, Krejčí, Babka, Vala, Zajíc, Havlík – Beránek, Jáchym, Mrázek – Novák, Kloz, Rudovský – Jelínek, Koblížek, Dubský – Podlaha, Janeček, Štefka.

Draci PARS Šumperk: Holík – Pěnčík, Drtil, Březák, Dudycha, Hrachovský, Dajčar – Vildumetz, Kindl, Žálčík – Vachutka, Macuh, P. Kratochvíl – Furch, Spratek, Kohút – Antoníček, Scheuter, Horký.

Poslední odehrané utkání Slovanu

HC Slovan Ústí nad Labem vs. SC Kolín – 2:3pp (0:2, 2:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 24. M. Tůma (D. Tůma), 28. Mareš – 6. Veselý (Šafránek, Čáp), 9. Jankovský (Svoboda, Miškář), 63. Čížek (TS). Rozhodčí: Zavřel, Jechoutek – Roischel, Maštalíř. Vyloučení: 6:3, navíc Trávníček (UNL) TS( SEK) - Piegl TS (SEK). Využití: 0:1. Diváci: 514. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Slovan Ústí nad Labem: Cikánek – Drtina, Havránek, Trefný, Záruba, Brož, Mareš, Chalupa – Trávníček, Vrdlovec, Š. Bláha – M. Tůma, Raška, D. Tůma – Hajný, Grim, Žolobov – Bernat, Soukup, Simon.

SC Kolín: Lukeš – Piegl, Čáp, Šalda, Niko, Zorko, Čížek, Váchal – Veselý, Šafránek, Král – Jankovský, Miškář, Krejčík – Sklenář, Matějček, Svoboda – Síla, Zumr, Petržilka.

Poslední vzájemná utkání

09.10.2021 – Slovan vs. Šumperk - 1:2
17.02.2021 – Šumperk vs. Slovan – 6:2
11.01.2021 – Slovan vs. Šumperk - 4:1
27.01.2016 – Šumperk vs. Slovan - 3:4sn
09.12.2015 – Slovan vs. Šumperk – 3:4

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže