Ú s t í n/L. – Ústečtí junioři se po dvanáctém kole Ligy juniorů drží na průběžném pátém místě ze šesti skupiny Západ. Na své soupeře mají ale dva zápasy k dobru. Skupinu zatím bezkonkurenčně vede Písek s 27 body.

Aktuální rozpoložení

Písek (27 bodů) – Kobra Praha (22 bodů) – Chrudim (17 bodů) – Havlíčkův Brod (17 bodů) – Slovan (16 bodů) – Kralupy (4 body). Takhle zatím vypadá tabulka skupiny Západ Ligy juniorů. Ústečtí mladíci ztrácí na čelo jedenáct bodů, mají ovšem dvě utkání k dobru. Z deseti odehraných zápasů Ústí čtyřikrát vyhrálo, třikrát se prodlužovalo a třikrát soupeři podlehlo. Kanadskému bodování vévodí Jan Macel se ziskem deseti kanadských bodů (3+7). Statistiku plus mínus vede s pěti plusovými body David Gašpar.

Rozhovory s hráči

Ondřej Polata, obránce:

Ondro, Vy jste pro letošní sezónu kapitánem ústecké juniorky, jak se cítíte v téhle roli?

Vůbec to nevnímám jako nějakou změnu v týmu, jsme si všichni rovni a táhneme za jeden provaz.

Čtvrtina zápasů za vámi, jak zatím hodnotíte sezónu?

Zatím sezónu hodnotím kladně, až na naší produktivitu ve vstřílení gólů, parta se tu sešla velmi dobrá, věřím v to, že si to sedne ještě více než tomu bylo doposud a uděláme úspěšný výsledek.

Kromě hokeje stíháte aktivně i hokejbal, jak to jde kombinovat dohromady?

Kombinuje se to velice lehce. Náš trenér Vrba komunikuje a spolupracuje s trenérem ústecké Elby Janem Fedákem, vždy když to vyjde časově, tak si rád jdu zahrát hokejbal. Buď za juniorku Elby, nebo v týmu Ještěrů, kteří hrají 1. Ligu.

Daniel Štěpka, brankař:

V minulém domácím utkání proti Kobře Praha jste exceloval, gólman Kobry ale také předváděl perfektní zákroky, bavili jste se spolu po utkání?

Po zápase jsme se nějak extra nebavili, pogratulovali jsme si a každý jel ke svému týmu.

V brance juniorky se střídáte se Sebastianem Tučkem, jak si mezi sebou rozumíte?

Se Sébou jsme si hodně sedli v hokeji i v životě mimo hokej. Máme mezi sebou zdravou konkurenci, která je potřeba.

Na čem ještě zapracovat, aby bodové zisky ze zápasů byly vyšší?

Musíme plnit to, co máme, až do poslední chvíle. Také tolik nebláznit, když obdržíme branku. Jsme skvělá parta a když budeme v naší práci pokračovat, věřím, že body přijdou a budeme hrát na horních příčkách tabulky.

Jiří Špaček, útočník:

Jirko, jak zatím hodnotíte premiérovou sezónu mezi juniory?

Sezónu zatím hodnotím dobře a jsem rád, že v Ústí dostávám šanci si dobře si zahrát jako nováček mezi juniory.

Není zápasu, kdy byste neměl nějakou vyloženou šanci, co ještě zlepšit v zakončení, aby padalo třeba více branek?

Při koncovce je důležité zachovat klid a chladnou hlavu.

Teď k minulému domácímu utkání proti Kobře, otevřel jste skóre utkání, na výhru to ale nestačilo...jak byste zápas zhodnotil?

Šli jsme si za vítězstvím, škoda toho faulu tři minuty před koncem zápasu, bohužel v zápalu boje se to ale stává. Prodloužení bylo nahoru, dolu, šťastnější pak vzal druhý bod, je to pro nás velká škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce.

Rozpis příštích zápasů

28. 10. 2021 od 17:15 – Ústí vs. Warriors Brno

31. 10. 2021 od 14:45 – Ústí vs. Šumperk

05. 11. 2021 od 18:30 – Havlíčkův Brod vs. Ústí

07. 11. 2021 od 12:00 – Ústí vs. Chrudim

12. 11. 2021 od 20:00 - Chrudim vs. Ústí

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže