Ú s t í n/L. - Ve druhém domácím zápase letošní sezony dokázalo Ústí vyhrát nad Havířovem 4:3. Vítězslav Bílek se do statistik zapsal hned dvakrát. Nejprve otevřel gólový účet zápasu, a pak si připsal asistenci na rozhodující branku.

Jaká byla cesta za třemi body?

Na zápas jsme se poctivě připravovali, bylo to pro nás důležité utkání. Chtěli jsme navázat na výkon z Prostějova a zvýšit si sebevědomí. V první třetině se nám to podařilo, ve druhé jsme měli výpadek. Ve třetí části jsme si vedení chtěli pohlídat, ale soupeř naše chyby potrestal a srovnal. Jsem moc rád, že jsme v závěru dali gól a vyhráli.

Čím byl způsobený herní výpadek?

Řekl bych, že jsme chtěli čekat na jejich chyby, ale byli hodně urputní a chyb moc nedělali. Je pravda, že za stavu 1:3 neměli co ztratit a dočkali se vyrovnání.

Vstřelil jste úvodní branku zápasu, mohl byste tu situaci popsat?

Milfi (Jan Milfait) dostal puk na levou stranu, pak mi dal žabičku na teč a podařilo se mi zakončit mezi betony brankáře. Dostal jsem dobrou přihrávku a podařilo se mi puk dobře trefit.

Výrazně jste se podílel i na rozhodující brance zápasu…

Viděl jsem, že se otevřel prostor a mohl bych se prosadit ze své pozice. Šlo o takovou nenápadnou skrytou střelu. Tůmič (Martin Tůma) dobře clonil a projel před brankou. Trefil jsem ho do ruky, od které se pak puk odrazil do branky. Jsem rád, že se k nám přiklonilo i štěstí.

Mrzí vás, že jste trefil spoluhráče a neskóroval přímo?

To vůbec ne. Na tohle vůbec nekoukáme, hrajeme jako tým, je jedno, kdo skóruje. Důležité je, že jsme dali gól.

Ve dvou zápasech jste získal tři kanadské body, takže spokojenost?

Hraji s dobrými spoluhráči, jako formace jsme si s Tůmičem a Milfim dobře sedli. V Ústí jsem krátce, takže ještě musíme naši spolupráci doladit. Neustále pracujeme na tom, abychom hráli ještě lépe.

V dresu extraligového Kladna na bod čekáte?

V Kladně nedostávám takový prostor na ledě jako tady v Ústí kde hraji až dvacet minut. V Ústí se cítím dobře a to se logicky odráží na mém výkonu.

To znamená, že angažmá v Ústí vám vyhovuje více než na Kladně?

Určitě mi prospěje pokud zpět získám sebevědomí, které jsem v Kladně postrádal. Pokud bych se měl vrátil na Kladno, tak budu rozehraný a budu hrát lépe. Potřebuji se dostat do optimální formy, což se mi díky hostování do Ústí zatím daří. Chci být ve Slovanu platným hráčem a jsem rád, že to zatím vychází.

Co byste vzkázal fanouškům?

Aby chodili na hokej, fandili a užívali si ho. Velmi nám pomáhají, každý fanoušek je důležitý a je v hledišti znát.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže