Ú s t í n/L. - Dvacet střetnutí ústeckého Slovanu, letošní specifické sezony Chance ligy je za námi. Dalších čtrnáct klíčových bojů zbývá do konce základní části a předkolo play-off je na dohled. Šéf střídačky ústeckého Slovanu Miroslav Mach hodnotil, jak uplynou část sezony, tak část nadcházející.

Trenére, jsme těsně za polovinou základní části letošní Chance ligy, jak byste ji hodnotil z Vaší pozice?
Očekávali jsme lepší umístění v tabulce. V domácím prostředí se nám vcelku daří, ale bohužel venkovní zápasy se nám nedaří. Hráči nemají venku potřebné sebevědomí. Na tom musíme hodně zapracovat.

V letošním roce již neprobíhá, tak častá rotace hráčů, jako tomu bylo v letech předešlých, jak jste s aktuálním složením týmu spokojen?
Tento tým jsme si vybrali a snažíme se s ním pracovat. Naše aktivita na hráčském trhu je omezena našimi finančními možnostmi. Nicméně hráčům, které jsme si vybrali, věříme. Případné nové příchody a odchody samozřejmě jsou, ale jádro týmu se snažíme udržet.

Jsou v plánu, respektive v požadavcích trenérského týmu případné posily do konce přestupního okna?
Myslím, že k žádným velkým přesunům nedojde, ale nikdy neříkej nikdy. Do konce přestupního termínu zbývá ještě 12 dní, tak uvidíme.

Slovan je čtyři body za hranicí účasti v předkole play-off, které je jistě cíl. Jak jste ale spokojen s předvedenou hrou, jak tým plní vaše herní plány, co se podařilo týmu vštípit za tu dobu, co u týmu jste?
Cílem je pro nás stále předkolo play-off. Jsem rád, že se nám do týmu podařilo začlenit mladé hráče, kteří v minulé sezóně hráli ještě 2. ligu. V domácích zápasech padáme na hubu a hráči plní to, co od nich chceme. Bohužel venkovní zápasy takto nevypadají, je to zřejmě tím, že mužstvo je mladé, nezkušené a druhé nejmladší v celé lize.

Jak jste uvedl v předchozí odpovědi, v týmu hraje spousty mladých hráčů. Jak hodnotíte jejich působení ve Slovanu?
Někteří mladí hráči nás mile překvapili, někteří naopak na sobě musí hodně zapracovat, aby se udrželi v kádru i pro příští sezónu.

Letošní sezona je z mého pohledu herně i bodově velmi slušná, pro Slovan i co se týče pozice v tabulce zajímavá. Jak velkou zásluhu na tom mají zkušení hráči, jako například Trávníček, Drtina, Schwarz, Vrdlovec? A v čem vidíte jejich největší pomoct týmu?
Zkušené hráče jsme brali do týmu především pro předávání zkušeností mladým hráčům. Mladí hráči by se od nich měli učit hlavně přístup k tréninku a především k zápasu.

Letošní sezona je ve všech směrech specifická. Jak Vy vnímáte prázdné stadiony? A jak například rychlý jízdní řád Chance ligy, jak se s ním tým vypořádává?
Samozřejmě divácká kulisa nám moc chybí. Věříme, že by nás fanoušci v některých vypjatých zápasech vyburcovali k vítězství, jako byly zápasy například s Porubou, Vsetínem či Jihlavou. Rychlý jízdní řád nám nevadí. Pro hráče je lepší být v zápasovém tempu než trénovat.

Do konce základní části zbývá 14 kol. Jaký bude recept na postup do vytouženého předkola play-off?
Recept je jasný, musíme dosáhnout na více než 50 bodů, které by měly zaručovat postup do předkola play-off.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže