Ú s t í n/L. - Dlouhý středeční večer prožili aktéři utkání 20. kola mezi domácím Slovanem a jihlavskou Duklou. Kvalitní utkání nerozhodlo pětašedesát minut hry, ani jedenáct sérií nájezdů. Šanci na druhý bonusový bod dlouho držel maskovaný muž v domácím dresu Petr Hamalčík. Rozuzlení si však nakonec přichystal do dvanácté série nájezdu jihlavský Tomáš Čachotský. Jak je těžké přečíst právě tohoto exekutora a na další věci, jsme se ptali právě tohoto pražského rodáka.

Petře, jak jste viděl utkání s jihlavskou Duklou z branky?
Utkání bylo těžké. Jihlava má velmi kvalitní mužstvo, ale kluci podali výborný výkon. Hráli zodpovědně dozadu a nepouštěli Jihlavu do velkých šancí. Naopak se do spousty šancí dostali. Před zápasem, jsme si říkali, že proti Jihlavě je každý bod super, ale vzhledem k průběhu, ten ztracený bod navíc z nájezdů mrzí.

Petr Hamalčík

  • Místo narození: Praha.
  • Věk: 20.
  • Úspěšnost zásahu 2020/2021: 92,16%.
  • Úspěšnost zásahu Chance liga: 4. místo.
  • Odchytané zápasy: 10.

Pochytal jste dnes 28 střel soupeře? Jak byste hodnotil svůj výkon?
Za sebe nejsem spokojený s úvodem zápasu. Dostal jsem gól ze situace, kterou musím chytat. Pak už to nebylo špatné, ale jak říkám. Kluci hráli výborně, takže mi práci výrazně ulehčovali.

Pojďme k dlouhým samostatným nájezdum, dvanát sérií, jak ty jste prožíval?
Nájezdy jsou převážně už jen loterie. Věřil jsem, že ten bod navíc uděláme. Nakonec se nám to nepovedlo. Rozhodující nájezd mě po kličce prostřelil Tomáš Čachotský někudy kolem vyrážečky. Měl jsem pocit, že jsem to skoro měl. Musím se podívat na video, jak to skutečně bylo.

Jak bylo pro Vás právě složité přečíst takového exukutora, jakým je Tomáš Čachotský?
Jel tři nájezdy a dvakrát mi dal gól, takže se mi jeho nájezdy moc přečíst nepovedly. Má šikovné, rychlé ruce. Není jednoduché jeho nájezdy chytat.

V sezóně se celkem pravidelně střídáte s Markem Schwarzem, jak Vám tato rotace vyhovuje a jaký je váš vztah?
S Márou vycházíme skvěle. I když má rozdílný styl chytáni, tak se od něj můžu spoustu naučit a to je super. Určitě mi spolupráce s nim vyhovuje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže