Ú s t í n/L. - Vedení klubu se dohodlo na spolupráci s útočníkem Anatolijem Protasenjou, který ve své kariéře oblékal především dres HC Dukla Jihlava. Skoro dvoumetrový obr se v letošní sezoně bude rvát za ústecký Slovan.

Jak se zrodila dohoda mezi Vámi a ústeckým Slovanem?
Nabídka od Slovanu mě velice zaujala. Když jsem mluvil s panem Machem, cítil jsem z jeho slov velký zájem, že opravdu stojí o to, abych hrál za Slovan. Je to pro mě velice důležité cítit důvěru trenéra.

S jakým cílem přicházíte do Ústí nad Labem?
Těším se na novou výzvu, spoluhráče a město. Věřím, že vytvoříme dobrou partu a budeme bojovat v každém zápase o body. Nyní se připravuji na sezónu individuálně, abych mohl podat dobré výkony a abych byl co nejvíce prospěšný pro tým.

V minulé sezóně jste nastupoval v Polsku, jak jste tam byl spokojený?
Minulou sezónu jsem hrál za tým Osvětimi. V týmu se mi líbilo, sešlo se hodně šikovných kluků ze Slovinska, Ruska, Kanady, Slovenska a Česka. Měli jsme opravdu silný tým. Ve velkém nás podporovali i fanoušci.

Vidíte rozdíl mezi zahraničními ligami, kde jste hrával?
Každá liga má svá specifika a člověk si musí zvyknout. Například v Polsku mě překvapila kvalita soutěže a neomezený počet cizinců. Zápasy měly vysoké tempo. V Bělorusku je ještě stará sovětská škola, nechtějí moc jít s dobou a drží se svého systému, ale to také není špatné, každá soutěž má co nabídnout.

Co se Vám nejvíce zamlouvá na České republice?
Nejraději mám českou kuchyni, ta mě hodně zaujala. Člověk to nesmí, ale s tím jídlem přehánět. (pozn. smích)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže