Ú s t í n/L. - Z pražské Slavie zamířil do Ústí nad Labem útočník Daniel Vrdlovec. Toho ústečtí fanoušci znají z jeho působení v Šumperku, se kterým do Ústí často jezdíval v roli soupeře. Nyní ale bude bojovat ve žlutomodrém dresu Slovanu.

Jak došlo k vašemu přesunu do kádru Slovanu Ústí nad Labem?
Požádal jsem agenta, aby mi sehnal angažmá v blízkosti Prahy, kde bydlím. Navíc s Ústím jsem byl v kontaktu už v minulé sezóně. Domluvili jsme se celkem rychle a nyní jsem v Ústí.

Jaké máte dojmy ze Slovanu a případně ze stadionu a města?
Stadion je v Ústí velmi hezký, rozhodně extraligový s velkou kapacitou. To vím, protože už jsem do Ústí jezdil několikrát v roli soupeře. Město jsem ještě neviděl, protože dojíždím po trénincích do Prahy.

Jaká byla suchá příprava?
Náročná. Nemám rád kolo a nakonec jsme jezdili na kole velmi často, takže jsem se nadřel (smích). Ale jinak máme super partu a cítím se v Ústí dobře.

Jedním z důvodů, proč jste zamířil do Ústí, byla prý ústecká parta. Je to pravda?
Na Ústí jsem se právě ptal a tázal jsem se Ondry Holomka, se kterým jsem hrával v mládeži, jak to tady vypadá a jaká je parta. A skutečně se zde cítím velmi dobře.

WSM Ligu už znáte z působení v Šumperku. Kam by to tedy Ústí mohlo v nové sezóně dotáhnout?
Určitě budeme chtít postoupit do play-off, i já osobně bych si rád zahrál ve vyřazovacích bojích, protože v Šumperku jsme většinou hráli v tabulce dole.

Zaznamenal jste ohlasy poté, co Slovan vyřadil ve čtvrtfinále Kladno a postoupil do semifinále play-off?
Určitě jsem to sledoval, kluci nasadili laťku vysoko (smích). S Kladnem hráli fantasticky, postup asi nikdo nečekal. Nyní budeme chtít do play-off postoupit, ale nemůžeme slibovat, že budeme znovu v semifinále (úsměv).

Se Šumperkem jste zaznamenal sestup do druhé ligy. Jak tedy hodnotíte poslední sezónu?
V Šumperku jsem nastupoval hlavně na začátku sezóny, v únoru jsem se pak zranil. Zlomil jsem si prst a do těch nejdůležitějších bojů jsem nezasáhl. Bohužel Šumperk sestoupil o skóre na úkor Mostu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže