Ú s t í n/L. - Vítěznou premiéru na lavičce hokejistů ústeckého Slovanu si připsal trenér Miroslav Mach. Ten vystřídal Milana Skrbka, jenž byl po patnácti ligových kolech odvolán. A Mach hned na první pokus slavil úspěch, když Slovan naplno bodoval a porazil zvučného soupeře z Kladna 3:2.

„Míra Mach je bůh,“ zahlásil Vladimír Evan, když procházel kolem hloučku novinářů a nového trenéra, který si po utkání s Kladnem užíval vítěznou premiéru coby kouč ústeckého Slovanu. I z toho lze vyčíst, jak pozitivní byla atmosféra na ústeckém zimáku po skalpu Kladna. „Chci pomoct Ústí k lepším výsledkům a dobré hře,“ předesílá nový kouč Slovanu Miroslav Mach.

Hned na úvod vaší trenérské role jste předčili Kladno 3:2. Jaký to byl zápas?
Podali jsme parádní výkon. Říká se, že když se ubrání oslabení 3 na 5, tak se neprohrává, což se potvrdilo. Tři body za bojovnost jsme si zasloužili.

Proti Kladnu to bylo drama až do samého konce, že?
Byl to nervák. Ale jsme rádi za tři body. Den po zápase opět začínáme trénovat a připravovat se na další zápasy.

Kde byste hledal rozhodující okamžik zápasu?
Klíčový moment? Ubráněné oslabení 3 na 5 a dva vstřelené góly na konci první a druhé třetiny.

Vyhrál jste tedy hned první utkání po svém příchodu na lavičku Slovanu…
Jsem spokojen, vyhráli jsme hned první zápas. Navíc pocházím z Kladna, takže to pro mě byl zajímavý souboj. Slíbil jsem klukům do kabiny nějaké peníze za výhru, takže mě to bude něco stát.

Změnil jste něco po svém předchůdci Milanu Skrbkovi?
Nezměnili jsme nic. Po mém příchodu jsme v podstatě měli jeden den, ve kterém jsme měli jeden trénink. Řekli jsme hráčům, že není možné hrát takhle v defenzivě. Dostali jsme nejvíce gólů v soutěži. Zaměřili jsme se proto na obranu a hráči to plnili. Při hře pět na pět Kladno šanci nemělo.

Proti Kladnu chytal Volke místo Petráska…
Michael Petrásek měl totiž něco s rukou, tak uvidíme, jak bude vypadat.

Jak se vám tým jeví?
Mužstvo jsem znal, chodil jsem se dívat na zápasy. Jsou tu mladí hráči podpoření staršími a myslím, že by to mohlo fungovat. Proti Kladnu hráči dojížděli souboje, bojovali a měli velké nasazení. Při splněných těchto bodů mohou naše výkony jít nahoru.

Poprvé v kariéře jste u seniorského celku hlavní trenér…
Neřeším, jestli jsem hlavní trenér nebo asistent. Trénujeme s Tomášem Marešem a každý máme ve dvojici nějaké pravomoce.

Jak se vaše jmenování hlavním trenérem upeklo?
Bylo to rychlé, ani jsem to nečekal. Na rozhodování bylo málo času. Je to výzva. Ale hlavně chci pomoct Ústí, abychom měli lepší výsledky a předváděli dobré výkony.

Vy už jste ale jednou na lavičce Ústí stál…
Byl jsem asistentem Vládi Evana v sezóně 2006-2007 po odvolání Pavla Hynka, pak jsme tým vedli i následující sezónu v extralize. Tehdy jsem s trénováním začínal a učil se to. I to, co jsem za celou dobu pochytil, bych nyní chtěl aplikovat v roli hlavního kouče.

Platíte za trenéra „bouřliváka“. Jaké to nyní budou mít hráči v kabině?
Občas je potřeba zvýšit v kabině hlas, řekli jsme si něco interního a věřím, že to bude fungovat. Tréninky nyní budeme mít o trochu delší a svižnější. Kluci jsou rozumní a mohlo by to vyhovovat.

Kam byste chtěl Slovan vytáhnout v tabulce?
Chceme do předkola play-off. Bereme tedy minimálně desáté místo po základní části. Rádi bychom byli ale i výše.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže