Ve druhém severočeském derby v řadě vyzvou Ústečtí Lvi v rámci 15. kola 1. hokejové ligy HC Stadion Litoměřice. V letošním vzájemném utkání těchto dvou celků měli diváci možnost sledovat lítý boj, který rozhodly až samostatné nájezdy. Derby se odehraje 23. 10. 2013 v ústecké Zlatopramen Areně. Startujeme v tradičních 18:00. A pozor! V rámci akce: Pojďme vytvořit atmosféru na zápasech je jednotné vstupné 30 Kč pro každého fanouška.Pro permanentkáře BK SLUNETA a SK Volejbal Ústí nad Labem je vstup zdarma.

Tváří v tvář: Ústečtí Lvi vs. HC Stadion Litoměřice

Údaje před
15. kolem

4-1-1-8
celková bilance
5-1-2-6
12.
postavení v tabulce
7.
15
získané body
19
36:43
skóre
44:49
2,57
průměr vstřel. branek
3,14
Jaroslav Roubík (8+4) - 12 b.
nejproduktivnější hráč
Miloslav Čermák (9+7) - 16 b.
Jaroslav Roubík - 8
nejlepší střelec
Miloslav Čermák - 9
Zbyněk Sklenička - 8
nejvíce asistencí
Martin Chabada - 10
210 trestné minuty 240
Zbyněk Sklenička - 51 TM
nejtrestanější hráč
David Švagrovský - 37 TM
Michael Petrásek - 94,14 %;
Zdeněk Orct - 89,87 %;
Jan Dlouhý - 88,95 %
úspěšnost brankářů Vojtěch Sedláček – 89,55 %;
Filip Novotný – 92,11 %;
Jan Lukáš – 89,22 %;
Petr Přikryl – 88,37 %
8 góly v přesilovkách 11
0 góly v oslabení 2

Stadion v letošní sezoně

Zápasy Litoměřic

  • Havířov - Litoměřice 4:1
  • Litoměřice - Beroun 5:1
  • Jihlava - Litoměřice 3:1
  • Litoměřice - Benátky n. J. 1:4
  • Litoměřice - Most 2:4

Litoměřice okupují v tabulce po čtrnácti kolech 1. hokejové ligy sedmou pozici s devatenácti body. Celek ze severu Čech dokázal v pěti utkáních v základní hrací době zvítězit, v jednom si vybojoval dva body po samostatných nájezdech, v šesti pak utrpěl porážku a v jednom dosáhl pouze na jeden bod, a to po samostatných nájezdech. Posledních pět mačů ale asi neproběhlo podle představ Stadionu. Ve čtyřech z nich totiž prohrál, z toho dokonce dvakrát na domácí půdě s dvěma posledními mužstvy v tabulce, a to s Benátkami a Mostem. Naposledy Litoměřice porazily Beroun, který se celkem ještě nedávno držel v tabulce na první příčce.

Opory soupeře

HC Stadion Litoměřice

  • Rok založení: 1972
  • Klubové barvy:modrá, bílá, oranžová
  • Trenéři: Jiří Doležal, Daniel Tvrzník

V litoměřických dresech dnes hraje spousta hráčů, kteří dříve hájili i barvy Ústeckých Lvů. Shodou okolností vedou tito hokejisté statistické tabulky v celku Stadionu. Nejproduktivnějším hráčem a zároveň i nejlepším střelcem Litoměřic je Miloslav Čermák. Ten za Ústí nad Labem bojoval ještě minulou sezonu. Během svého letošního působení v Litoměřicích už ale dokázal nasbírat celkem šestnáct kanadských bodů, když si devět z nich připsal za góly a zbylých šest za asistence.
Martin Novák se v tabulce kanadského bodování Stadionu drží o čtyři body za svým kolegou Čermákem. Útočník, působící v ústeckém Slovanu například v sezoně 2008/2009, vstřelil za svůj nynější tým tři branky a na devět jich přihrál svým spoluhráčům.
V součtu jedenáct kanadských bodů má na svém kontě Jaroslav Hašek, který v letošním ročníku skóroval také třikrát a osmkrát u gólů Litoměřic asistoval. Hašek oblékal žlutomodrý dres v ročníku 2003/2004.

Dokonce i litoměřickou svatyni hájí jeden z někdejších hráčů Ústí. Je jím Petr Přikryl, který je zároveň i generálním manažerem klubu, v němž momentálně působí. Přikryl letos odchytal čtyři zápasy, z nichž dva pro něj byly vítězné a dva ne.
Starty ve čtyřech utkáních si připsal i Jan Lukáš. Tento dvacetiletý mladík ale současně nastupuje i jako třetí gólman v týmu KHL, konkrétně ve Lvu Praha, kde se mezi tři tyče postavil v jednom přípravném klání a v jednom kole základní části.
Dalo by se ovšem říci, že brankařskou jedničkou Stadionu je Vojtěch Sedláček, který zatím zasahoval v polovině odehraných zápasech ligy. Tři z nich pro něj byly úspěšné a jeho tým zvítězil, avšak ve zbylých čtyřech štěstí nepřálo ani jemu ani jeho mužstvu a z výhry se radoval soupeř.

Vzájemný duel v letošním ročníku

Tyto celky na sebe letos narazily již ve druhém kole 1. hokejové ligy. Duel se odehrál v litoměřické Kalich aréně a diváci v něm mohli vidět napínavý souboj, o jehož vítězi nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ústečtí Lvi vedli sice po první třetině 3:1, jenže ve druhé dvacetiminutovce se domácím podařilo vyrovnat. Ale tím drama nekončilo. Ve třetí části šli do vedení opět ústečtí hokejisté, kteří odskočili do dvoubrankového vedení. To jim ale nevydrželo dlouho, neboť Stadion opět srovnal skóre, po čemž následovalo prodloužení a samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější Slovan, který tak vybojoval dva body.

Poslední mistrovské utkání z pohledu obou celků

  • SK Kadaň - HC Slovan Ústečtí Lvi 4:3 (1:0, 0:2, 3:1)
    Branky a nahrávky: 15. Gajovský (Chlouba, Rutta), 49. Hromas (Gajovský), 53. Ton (Kůs), 60. Charousek (Kůs, Szakal) – 26. Roubík (Sklenička), 31. Roubík (Sklenička, Grin), 55. Daniel Boháč (Grin, Tůma).
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: J. Dlouhý - Grin, Z. Sklenička, F. Pavlík, K. Černý, Vl. Brož, do 40. Vaněk, Holomek, Vobořil - D. Tůma, Roubík, Daniel Boháč - Budínský, Alinč, P. Přeučil - Baránek, J. Kloz, Vávra - Dostálek, Rod, Markulinec.
  • HC Stadion Litoměřice – HC Most 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    Sestava HC Stadion Litoměřice: Přikryl (29. V.Sedláček) – Žovinec, Šulc, Drábek, Husák, Hrbas, Evan, Málek, Smetana – Švagrovský, Hašek, Novák – Čermák, Rubeš, Matai – Simon, Bahenský, Forman – Chlapík, Brzobohatý, Škop.
  • Foto: Miroslav Rosendorf

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže