Ú s t í n/L. - V posledních dvou zápasech se ústeckým útočníkům daří. Opavu vyprovodili šesti góly a ambiciózní Hradec dokonce počastovali sedmi brankami. Pět z těchto třinácti zásahů obstaralo trio Přeučil-Buďa-Dragoun. Tedy čtvrté formace, jejíž úkolem je hlavně neinkasovat. I přesto se kombinace dravého mládí, síly a přehledu prosazuje a klape jí to. Slovan se již delší dobu ocitá na druhé příčce a pomalu odsouvá další adepty na tuto pozici. Tentokrát jím byl Hradec Králové.
První vážnější šance se zrodila před Sáblíkovou brankou a i další průběh prvních minut se odehrával právě zde. Paradoxně to byli ale domácí, kdo vstřelil první branku a poté už byli lepší právě žlutomodří. "Prvních deset minut utkání jsme trošku spali, ale pak jsme to rozjeli, střelecky se nám dařilo a padalo to tam. Nebýt Lukáše, tak to po první třetině nemuselo být 3:0, ale klidně 0:2. On nás podržel a my jsme se chytli," komentuje nezdařilý začátek jeden z bažantů v nabitém kádru Ústeckých Lvů, Petr Přeučil. Právě mladí hráči se prosazují možná až nad očekávání. Švík se trefil již sedmkrát, Jelínek pětkrát, Přeučil čtyřikrát a Dragoun ve čtyřech zápasech poprvé. " Je to fajn, že nám to takhle jde. Po psychické stránce je to pak lepší, když se trefujete," oddychuje si Přeučil. Ten přišel v srpnu do kádru Lvů a výborně zapadl. Stává se jedním z mužůp, kteží se prosazují a odvádějí své povinnosti na ledě na výbornou. "Já hraju svojí první sezónu mezi chlapama a jsem zatím spokojený. Šanci tu dostávám a snažím se jí využít. Vstřelil jsem zatím čtyři góly, parta je tu skvělá, jsem rád, že tu můžu být a sbírat zkušenosti," popisuje své pocity ze zdejšího působení novopečený hokejista kategorie mužů.

O své pocity se podělil i Michal Dragoun. "Dneska to byl dobrej výkon, dobrej výsledek, jsme spokojení," vrací se jen krátce k utkání. Právě on spolupracuje s Přeučilem a Buďou a podmínky v Ústí mu nejsou vzdálené. V dresu Lvů působil už v minulém ročníku. Poté se vrátil do Sparty a Severočechům pomáhá po dobu výluky NHL znovu. "Na Buďu jsem zvyklej a Přeučil hraje stejnej hokej jako já, takže si s nima skvěle rozumim. Našim úkolem není dávat góly, ale nedostat. Což jsme v posledních dvou zápasech stoprocentně splnili a ještě góly přidali, takže je to dobrý," chválí si spolupráci v týmu. "Jsem ještě mladý, takže mi tolik zápasů prospívá, ale často jsem unavený. Včera jsem hrál ve Zlíně (se Spartou, pozn. redakce) a vrátil se ve čtyři ráno. V deset hodin jsem už musel být na rozbruslení, to je fyzicky docela náročné," popisuje své zatížení hráč, jehož kluby okupují horní příčky extraligy i první ligy. Sparta je první, Ústí po stejném počtu zápasů druhé. "Jsme spokojeni s momentálním postavením v tabulce, ale chtěli bychom postoupit z prvního místa, protože tam jsou větší peníze," vtipkuje šikovný útočník.

Na zhodnocení zápasu jsme se zeptali i jediného střelce Hradeckých, Romana Červenky. Ten působil v loňské sezóně v juniorech Slavie a občas si odskočil i do A týmu, tomu pomáhal i v play-off. "Prvních deset minut jsme hráli dobrej hokej, ale v oslabení jsme dostali blbej gól, zlomilo se to a pak už jste to viděli, přestali jsme hrát. Venku hrajeme hůř, v Brně jsme to nezvládli stejně jako tady, doma se nám hraje líp. Nevím, čím to je. Začátek sezóny byl dobrej, teď jsme čtvrtí, což taky není špatný, ale musíme vyhrávat i venku," neskrývá zklamání junior, který odehrál za Hradec teprve čtvrté utkání. "Já osobně jsem spokojený, jsem tu čtyři zápasy a mám tři body. Loni jsem hrál za juniory a proto jsem chtěl letos zkusit první ligu a zatím se mi daří. Hraju tu v dobré lajně a to je pro mě důležité," hodnotí svou osobní bilanci a působení v Hradci.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže