Ú s t í n/L. - Po čtrnácti dnech se mohli ústečtí fandové opět radovat z vítězství Lvů. Po brankovém přídělu ve třetí třetině se podařilo Slovanu přehrát Slezan v poměru šest ku dvěma. Podíl na tom měli také znovuzrození střelci Petr Lipina s Milanem Buďou, kteří přispěli po jednom gólu. Vyzpovídat se podařilo i gólmana Opavy Romana Šlupinu.
"Byl to těžký zápas. Oni přijeli sice pozdě, ale úporně bránili a bylo strašně těžké se přes ně dostat. Bylo to normální judo. Nakonec to skončilo 6:2, ale je velké štěstí, že to tam potom napadalo," svěřoval se po zápase Petr Lipina. Opavští se drželi po dvě třetiny v kontaktu a zejména ve druhé třetině se při mnoha neproměněných šancích Ústeckých nabízela otázka, zda-li nebude platit pravidlo nedáš-dostaneš. "Vedení o gól je hazardní, ale myslím, že ve druhé třetině se k ničemu nedostali. Samozřejmě nebezpečí brejku existuje vždy, ale my jsme si to pohlídali a oni tak za stavu dva jedna žádné šance neměli," zůstal klidný nový centr první ústecké formace a na adresu své nové role v týmu dodává: "Já jsem s klukama hrál poprvé v životě. Trenér se tak rozhodl, a myslím, že to bude zápas od zápasu lepší."

V minulé sezóně patřil technickému centru post ve druhé útočné formaci, tu letošní odehrál zatím ve čtvrté lajně. "Samozřejmě to byl rozdíl oproti minulé sezóně. Já jsem se na začátku letošní sezóny zranil a pomalu jsem se do toho dostával. Mezitím se udělala sestava prvních tří pětek, kterým to šlapalo a nebyl důvod to měnit. Já jsem to takhle bral, snažil jsem se bojovat a stále se rvu," je odhodlán Lipina a na téma konkurence v týmu říká: "Konkurence je výborná věc, nutí nás do maximálních výkonů v každém zápase a tréninku. Neberu to jako špatnou věc, konkurence musí být."

Před utkáním s Opavou měli hráči možnost celý týden zpytovat svědomí po porážce od Berouna. "Byla škoda, že jsme zrovna tohle utkání ztratili, když hrajeme čtyřikrát doma. Zápasů je ale padesát dva a tohle byl teprve třináctý. Takových utkání bude ještě strašně moc a abychom si to nějak rozebírali v hlavách to vůbec ne. Dneska jsme vyhráli a zase pojedeme dál,” nedělá z toho velkou vědu. Slovan odehrál dvě poslední utkání ve Lví aréně, další dvě hraje též na domácím stadionu. "Jako výhodu bych to určitě nepovažoval. My jsme teď vysoko v tabulce a každý kdo sem přijede, kromě Budějovic, tak sem jede se systémem 1-4. Stojí na modré, čekají na nás a ve třetině je to samé držení a hákování, takže se hraje hrozně špatně. Budějovice sem přijeli hrát hokej a bylo to pěkné utkání, ale jakýkoliv jiný mančaft bude takhle hrát a je jenom na nás, jak se s tím vyrovnáme," uzavírá Lipina.

Střeleckou smůlu prolomil také Milan Buďa. "Byla to velká úleva. Každý ví, že jsem po zranění, teprve se do toho dostávám. Každý hráč potřebuje takový gól nebo dobrou akci aby se do toho dostal. Snažím se, poctivě trénuji, dávám si navíc, tak se to snad musí někde odrazit, věřím tomu. Doufám, že jsem to dneska nastartoval a půjde to takhle dál. Hlavně, že jsme vyhráli a tři body jsou doma, což je důležité,” liboval si robusní křídelník. V zápase se mu podařilo proměnit až svou druhou velkou šanci, když první samostatný nájezd mu opavský Šlupina kryl. "První nájezd jsem měl v Olomouci, další dneska a při té třetí šanci jsem si říkal, že to tam musím dát, i kdybych to tam měl narvat i s gólmanem. Jsem rád za ten gól a tři body, takže spokojenost," oddechl si. Milan Buďa se po zranění, které utrpěl před začátkem ligy, již pomalu dostává do tempa, přestože jeho zdravotní stav stále není ideální. "Ještě chodím na rehabilitace, jsou tam ještě nějaké problémy. Na ledě už je to dobré, ale ten handicap tam ještě je, měsíc a půl je dlouhá doba. Já jsem zrovna takový typ, který se do toho těžko dostává, takže děkuji, že jsou všichni tak trpěliví a že mi tu šanci dávají,” je vděčná loňská opora týmu.

Skleslá nálada logicky panovala po zápase před autobusem Opavských, kde se podařilo zastihnout ochránce svatyně Slezanu Romana Šlupinu. "Prohráli jsme, protože Ústí je daleko lepší mančaft než my a na ně nestačí hrát čtyřicet minut. První dvě třetiny jsme hráli zezadu dobře, tlačili jsme se do brejků, což nám vyhovovalo. Pak jsme ale dostali třetí gól a bylo po nás,” líčil smutně gólman, který se v opavské kleci musí střídat se dvěma kolegy, kteří jsou ve Slezanu na hostování z extraligy. "Abych řekl pravdu, tak tato střídání mě vůbec nevyhovují. Je to otázka trenérů, ale tady nejde jen o trenéry, tady to jde ještě trochu dál,” naznačuje.

Opavští se před zápasem s Ústím drželi na sedmé příčce, což asi před sezónou nečekali: "My jsme sami překvapeni, že máme tolik bodů. Máme dobrou partu, bojujeme jeden za druhého a díky tomu jsme získali tolik bodů, kolik máme," byl s dosavadní úrodou spokojen Šlupina, ale při dotazu na ambice týmu se kaboní: "Záleží na tom, s kým to odehrajeme. Dnes jsme tu měli čtyři nebo pět juniorů, protože my normální hráče nemáme, Třinec nám žádné dneska nedal. Jindy za nás hraje pravidelně pět nebo šest jejich hráčů. Pokud ale u nás nebude chytat jejich brankář Koutský, oni nám nebudou pouštět hráče. Náš prvořadý cíl je tak vyhnout se baráži. Pokud se podaří sehnat nějaké hráče, pokusíme se dostat do play-off.” Pomoci týmu ke splnění těchto úkolů by měla nová posila z Olomouce Petr Šakarov. "Já si myslím, že mu to pomůže, protože v Olomouci se trápil, a každá taková změna, i když je to na měsíc, bude ku prospěchu. V Opavě bude často na ledě, takže by to mohlo pomoci," míní Šlupina.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže