Ústí nad Labem - Hokejisté Ústeckých Lvů zamířili v rámci letní přípravy na fotbalové hřiště do Trmic, kde změřili své síly se zdejšími fotbalisty. Soupeř to byl silný; může se totiž pyšnit průběžným druhým místem v I.B třídě. Lvi nastoupili v plné síle. Chyběl jen kapitán Klobouček. Kapitánskou pásku sice na paži nenesl žádný z hráčů, ale nejvíce bylo na hřišti slyšet Dušana Salfického, který vše perfektně organizoval.

Do první půle poslal trenér Rosol jedenáctku starších hráčů. Ti ukázali, že ještě nepatří do starého železa a předvedli nečekanou přestřelku. Na bránu se sice střílelo o sto šest, ale míč se v síti octl pouze dvakrát. Hosté se hned v úvodu dostali do vedení brankou Jana Alinče, jenž se z čista jasna objevil sám před soupeřovou brankou a chladnou střelou ke vzdálenější tyči zakončil.

Trmičtí nic nevzdávali a snažili se co nejrychleji vyrovnat. Několik střel minulo naši bránu jen o několik metrů, jiné dokázal pochytat gólman Míla Gureň, kterého jsme tak mohli vidět v netradiční roli. Bylo znát, že hokejisté mají lepší fyzičku a několikrát se tak stalo, že domácí obraně proklouzl nějaký ten hráč a dostal se i do zakončení. To se podařilo i Davidu Pazourkovi, který měl sice spoustu práce, aby míč dostal až za brankařova záda, ale nakonec byl úspěšný. Vypadalo to velmi slibně, když po prvním poločase byl stav 0:2.

Vše se ovšem obrátilo hned na začátku druhé půle. Na hřišti vystřídalo "radu starších" mládí ústeckého Slovanu. Šanci dostali i chlapci z juniorky. Jenže bylo znát, že mladí už si s balónem nerozumí tolik, jako ti zkušenější.

Fotbalisté Trmic ovládli hřiště hned ze začátku. Během deseti minut dostali Lvi sprchu a stav byl najednou 2:2. Hosté však neztráceli nit a bojovali, seč jim síly stačily. Třetí branku se podařilo vstřelit útočníkovi ústecké juniorky Martinu Baránkovi. Domácí se však nechtěli nechat zahanbit a tak několik minut poté srovnali stav na 3:3 a později se jim podařilo rozhodnout čtvrtou brankou. Na tuto branku už hokejisté bohužel nedokázali odpovědět a odcházeli tak ze hřiště s porážkou 4:3.

I přes to, že se Lvům nepodařilo zvítězit, zaslouží velkou pochvalu. Zápas to byl vyrovnaný a hokejisté se prali jako opravdové šelmy. "Já jsem s dnešním zápasem spokojen. Podařilo se mi vstřelit branku, takže bych to ohodnotil určitě kladně", řekl po zápase střelec první branky Jan Alinč. "Myslím, že je to pro nás určitě zpestření letní přípravy. Na tréninku vůbec nehrajeme na velké hřiště, pouze na malé. Určitě si tedy myslím, že je to přínos", pochvaloval si ústecký útočník. Stav 0:2 po prvním poločase nikdo nečekal, dokonce ani samotní hokejisté. "Nějak jsme se na ně nepřipravovali, tak jsme se celkem divili, že na začátku vedeme 2:0", řekl Alinč. Na závěrečnou otázku, zdali by chtěl být Honza fotbalistou, odpověděl: "Určitě ne. Já bych chtěl být automobilový závodník".

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže