Ú s t í n/L. - Mezi hrdiny duelu Ústeckých Lvů s libereckými Bílými Tygry se objevilo jedno překvapivé jméno. Slovan, postižený rozsáhlou marodkou, se porozhlédl v první lize, a výsledkem bylo zatím jednozápasové angažmá slovinského útočníka Roka Pajiče. Ten ještě den předtím pomohl vybojovat prvoligovému Vrchlabí výhru s Mladou Boleslaví, v sobotu již válel v ústeckém dresu. Výraznou stopu zanechal v zápase také gólman Jiří Zikmund, který zaznamenal 53 úspěšných zákroků.
Ústecký tým v posledních týdnech zasáhla vlna zranění několika útočníků, a tak byl pro zápas proti Bílým Tygrům z Vrchlabí zapůjčen slovinský štírek Rok Pajič. ”Zatím jsem tu na střídavý start. Uvidíme, jak to dopadne dál. Myslím, že to bude všechno na domluvě klubů. Já bych chtěl určitě radši hrát tady než v první lize. Určitě jsem rád, že mi Ústí dalo šanci si tady zahrát, zatím na jeden zápas. Doufám, že jsem je přesvědčil. Přece jenom je extraliga více, než první liga. Uvidíme,” kouká do blízké budoucnosti hráč, který se pokoušel prosadit v extralize právě v libereckém týmu. ”Já už ale nejsem hráč Liberce, já jsem hráč slovinské Jesenice, kde mám podepsanou smlouvu. Teď momentálně hraju ve Vrchlabí. V Liberci jsem ale působil a ta motivace byla velká. Chtěl jsem je porazit a dokázat, že na to mám. Oni mi za dva roky moc šancí nedali. Škoda, že jsme je neporazili,” lituje nevydařené pomsty.

Nová posila měla v nohou sobotní vítězný zápas Vrchlabí s Mladou Boleslaví. ”Bylo to těžké, ale v některých jiných soutěžích také odehrají hráči čtyři pět zápasů za týden. Pro mě to bylo náročnější možná i v tom, že jsem byl týden nachlazený a neměl jsem tolik síly. Soustředil jsem se na zápas hlavně psychicky a chtěl se dostat do tempa. Myslím si, že to šlo, ale na konci už to bylo náročnější, protože mi docházely síly,” přiznal mladý forvard, který letos v první lize nasbíral již čtrnáct kanadských bodů (8+6).

Rychlonohý útočník odehrál zápas na centru druhé lajny a přestože neměl mnoho příležitostí sehrát se se svými novými spoluhráči, nevedl si vůbec špatně. ”Ráno jsme měli rozbruslení, trochu jsme si k tomu něco řekli, co a jak chceme hrát. Vždycky je těžké, když přijde nějaký nový hráč, ale myslím, že jsme si sedli. Hráli jsme u toho i hlavou, přemýšleli u toho. Jeden druhého jsme viděli a myslím, že to nebylo špatné. Mně se to líbilo, a doufám, že spoluhráčům také,” přeje si Pajič a spokojeně hodnotí svojí premiéru v ústeckém dresu: ”Začátek byl dobrý, dostal jsem se hned do tempa. Byli jsme lepší a škoda toho gólu na nula jedna, co jsme dostali. Za tu nahrávku jsem rád, zvedlo mi to sebevědomí. Hned jsem si dovolil víc. Jen škoda, že mi pak docházela síla, že jsem nedokázal odehrát celý zápas ve stejném tempu. Jsem ale docela spokojený.”

Skvělý záskok za absentujícího Petra Přikryla odehrál Jiří Zikmund. ”V sobotu jsem se dozvěděl, že budu chytat. Petr přijel od doktora a říkal, že to není dobrý, takže budu chytat. Měl bych chytat ještě na Slávii,” říká ústecká gólmanská dvojka a na adresu duelu týmů s šelmami ve znaku dodává: ”Měli jsem z Liberce respekt. Je to kvalitní mužstvo. Hrajou stále o první místa a to máte respekt vždycky proti takovému mančaftu. Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že s nimi budeme bodovat, tak bychom asi koukali. Byli jsme čtyři minuty od třech bodů a je to škoda, že jsme to nakonec prohráli. Takový je hokej, je to kulatý.”
Dlouholetá ústecká brankářská dvojka si trochu vyčítala druhý liberecký gól, který znamenal srovnání skóre necelé čtyři minuty před koncem zápasu. ”Netrefil to úplně čistě, on do toho plácnul. Ale tohle platí, že jo. Bylo to od modrý, to bych asi měl chytat. Je to škoda,” povzdechl si nad vyrovnávacím Zíbovým gólem.
Ústečtí Lvi si připsali ze série čtyř domácích zápasů šest bodů a drží se na výtečné desáté příčce. ”Jsme spokojení za každý bod. Bojujeme o to, abychom hráli okolo desátého místa,” hodnotí bodový zisk Zikmund.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže