Ú s t í n/L. - V přípravných zápasech i v úvodním extraligovém kole si liberečtí Bílí Tygři na Ústeckých Lvech smlsli, tentokrát to však měli výrazně ztížené. “Byl to těžký zápas. Ústí bojovalo a my jsme je trochu podcenili,” přiznal střelec rozhodující branky Václav Nedorost. V brankách obou soupeřů nastoupily gólmanské dvojky. V té liberecké to byl Michal Fikrt, který patří stále Slovanu.
”Výkon jsme nepodali dobrý, takže za ty dva body jsme určitě rádi. Byl to těžký zápas. Ústí bojovalo. My jsme je trochu podcenili. První tři minuty jsme hráli docela aktivně, ale pak jsme hráli třikrát v oslabení a rozbouralo nám to naší hru. Hráli jsme hokejkou, samé hákování. V útočné třetině jsme udělali dva zbytečné fauly, to je pro trenéra to nejhorší a nás to oslabilo a rozbouralo celý zápas. Pak bylo Ústí lepší, vedli dva jedna, a tou bojovností jsme tam nějak dali ten šťastný gól. V prodloužení už je to buď a nebo,” hodnotil zápas liberecký Václav Nedorost.
Odchovanec budějovického hokeje rozhodl o dvou bodech pro Liberec ve třetí minutě nastavení. ”Dostal jsem to od Leoše krásně mezi kruhy, byl jsem tam úplně sám a prostě jsem to trefil. Neměl jsem rychlost, takže jsem se rozhodl, že budu střílet a trefil jsem to dobře, takže zaplať pánbůh,” popsal svou trefu útočník, který nastoupil na levém křídle první formace Liberce, která se představila ve složení Čermák-Kašpařík-Nedorost. ”Klape nám to, i když dneska naše lajna odehrála asi nejhorší zápas sezóny. Byli jsme u toho gólu, co jsme dostali v přesilovce. Pak nám to moc nešlo. Ten rozhodující gól jsme ale dali, takže na tu bídu zaplať pánbůh za dva body a za ten gól v prodloužení,” je s bodovým přídělem spokojený Nedorost.

Po více než roce se vrátil na ústecký led Michal Fikrt, tentokrát však nehájil domací svatyni, nýbrž tu soupeřovu. ”Samozřejmě motivace je vždycky, ale když jdu do zápasu, tak ho chci vyhrát, ať hraju s Ústím nebo s Plzní, to je jedno. Teď je situace taková, že Milan je zraněný. Chtěl jsem pomoci mužstvu nějakými body. Zaplať pánbůh za ty dva,” nezapomněl poděkovat vyšší moci stejně jako Nedorost.
Liberecký brankář zaznamenal téměř čtyřiadevadesáti procentní úspěšnost, přesto v některých okamžicích působil trochu nejistým dojmem. ”Bylo tam pár puků přes beky, což se vidí na poslední chvíli, a gólman to nemůže tak zkrotit, jako když ten puk vidí. Tam ta poslední střela v první třetině, to jsou ty nejhorší střely pro gólmany. Byl už špatný led, puk se zvedl a vypadá to, že gólman je nejistý, ale to vyplyne ze situace,” odvrátil pochybnosti Fikrt.
Po jednoznačných výsledcích v předchozích vzájemných zápasech se možná čekala přesvědčivá výhra Liberce, ústecký tým však tentokrát kladl Tygrům mnohem větší odpor. ”Já myslím, že o podcenění nemůže být ani řeč. Každý zápas je jiný a doma můžeme vyhrát šest jedna a tady můžeme dostat zrovna tak šestku. Rozhoduje momentální forma a štěstíčko a my jsme tomu štěstíčku šli dneska docela naproti. Hráli jsme obětavě a jsme rádi za to, jak to dopadlo,” je spokojen brankář, který stále patří Ústí. ”Já mám po sezóně opci a záleží, jak se dohodneme s Davidem Šafferem. Jestli bude mít zájem, nebo ne. Je to otevřený,” říká ke své budoucnosti Fikrt.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže