Ú s t í n/L. - První kolo a hned se začíná zostra. V opakování finále loňského ročníku vyzve Ústecké Lvy Mladá Boleslav. Poslední zápas sezony odehrál klub z města automobilů právě na domácím ledě a právě se Slovanem. Po třetí porážce v řadě skončila finálová série 3:1 pro Ústečany. Jak dopadne první měření nového ročníku? Utkání startuje ve středu 13. září v 18 hodin. „Hraje se jen o tři body, víc získat nemůžeme,“ nevidí nic zvláštního na souboji gigantů ústecký trenér Pavel Hynek.
Novinku pro fanoušky připravila redakce webových stránek. Všechny zápasy jednotlivého kola bude jeden z kádru Ústeckých Lvů tipovat. Jako první si novou roli vyzkoušel jeden ze služebně nejstarších - Jiří Kudrna. Jeho tipy najdete na konci článku.
Mladá Boleslav fotbalovo – hokejová

Fanouškům dvou nejpopulárnějších kolektivních sportů začínají v Boleslavi žně. Nejpopulárnější hra planety se tu neuvěřitelně vzepjala. Vždyť fotbalisté Mladé Boleslavi ve druhé sezoně strávené mezi elitou vybojovali stříbrnou pozici a hráli o Ligu Mistrů s Galatasaray Istanbul. Z klubu se protlačili do reprezentace Marek Kulič a Radek Matějovský. Fotbalový stánek má kapacitu pět tisíc a bývá pravidelně téměř naplněn. Budou následovat fotbalové kolegy ve městě i hokejisté? Fotbalisté však nyní mohou hokejistům diváky přetahovat. Průměrná návštěvnost na hokeji byla v loňské sezoně jen něco málo přes 1500 diváků na zápas, ani v play off nedosáhla dvou tisíc. Jen pro srovnání s fotbalovým Ústím: Na poslední dvě vystoupení místního FK přišlo 487 a 356 fanoušků.

Sezona 2005/2006

Soupeř ze středních Čech se v minulé sezoně poněkud těžkopádně rozjížděl. Klubem prošlo během dvaapadesáti kol spousta hráčů. Zlomem však byl příchod Jana Neliby na střídačku. Klub pomalu vystoupal až na bronzovou pozici se ziskem 92 bodů (bilance. 28 – 0 – 7 – 1 – 16). Vyvrcholením bylo finále s Ústím, ve kterém Středočeši vedli 1:0 na zápasy a 1:0, pak přišel zlom. Slovan vyrovnal a dovedl do vítězného konce nejen druhý, ale i další dva mače a sezonu Boleslavi ukončil. V základní části ovládl Slovan tři zápasy, jen v prvním v Mladé Boleslavi remizoval. Poněvadž se sokové spolu střetli i v předloňském semifinále, odehráli spolu za poslední dvě sezony celkem šestnáct partií. S výrazně příznivější bilancí pro Ústecké: 11 – 0 – 1 – 1 – 3.

Kádr soupeře

V nové sezoně nebude pokračovat v Boleslavi Petr Havelka, Petr Jaroš a Lukáš Musil. Aleš Krátoška zamířil do Norska, David Pospíšil do Chrudimi, David Nedorost přestoupil do Berouna a Michael Vyhlídal do Komety Brno.
Ústečtí se ve středu poměří se dvěma dobře známými tvářemi. Václav Drábek si udělal jméno při svém měsíčním hostování, kdy hýřil produktivitou, jak ne za celou sezonu v Ústí. Tomáše Sýkoru zase nalákali boleslavští činovníci zřejmě lukrativnějšími podmínkami než ústečtí kolegové. Boleslavští tak přes léto nezaháleli a lovili v dalších česko-slovenských přestupových vodách. Nově tak budou zelenobílý dres oblékat Richard Bauer (přestup ze Vsetína), Roman Hlouch (hostování z Dukly Jihlava), Václav Eiselt, Ladislav Gengel (přestup z Beroun), Nikola Gajovský (přestup z Písku), Jiří Gombár (přestup z Litvínova), Petr Kocák (hostování ze Skalice), Kamil Koláček (přestup z Chomutova), Boris Majeský (přestup z Nitry), Patrik Rozsíval (přestup z Liberce) a Martin Výborný (přestup z Plzně).

Příprava 2006

Boleslavští si v přípravném letním období vedli zdatně. Ve dvou utkáních je nedokázali přehrát extraligové České Budějovice. Duklu Jihlava dokonce vyprovodili s devítibrankovým výpraskem, aby v odvetě zase prohráli. Cenné zkušenosti nabrali v dalším utkání s extraligovým týmem. Pardubicemi podlehli (1:5). Největší přísun branek zajistili forvardi Martin Krupka a Michal Jeslínek (po 6), Kamil Koláček přidal sedm brankových nahrávek. Prvního ústeckého soupeře však trápí poměrně rozsáhlá marodka. Proti Ústí zřejmě nenastoupí čtveřice Eiselt (utržená achilova šlacha), Hradecký (operace vazů), Rozsíval (operace ramene), Sláma (operace kolena)

Slovan

všechny podstatné informace o stavu Ústeckých Lvů se dočtete v článku .

Loňské vzájemné zápasy

Sezóna 2005/2006, základní část
Mladá Boleslav – Slovan Ústí 3:3 report a 0:2 report
Slovan Ústí – Mladá Boleslav 3:1 report a 4:1 report

Sezóna 2005/2006, Finále play off:
Slovan Ústí – Mladá Boleslav 0:6 report a 3:1 report
Mladá Boleslav – Slovan Ústí 0:2 report a 2:4 report


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Tentokrát Jiří Kudrna

1.kolo – středa 13.září


„Já to vůbec nesleduji. Nevím, jak absolvovali přípravy. Hlavně u klubů z Moravy nemám tušení, jak budou hrát,“ zdráhal se tipovat Jiří Kudrna. Nakonec svolil. „Ale budou to jen výstřely od boku,“ upozorňoval. Ve středu večer, po skončených zápasech můžeme porovnat, jak byl úspěšný.




Havířov – H. Brod 1
Věřím, že domácí budou chtít odstartovat vítězstvím, i když Havlíčkův Brod jako nováček bude kousat.

Prostějov – Beroun 1
Prostějov se bude chtt držet nahoře, doma vyhraje

Brno – Hr. Králové 0
Oba kvalitní a dobré týmy, myslím, že by klidně mohla být remíza.

Chomutov – Kadaň 1
Derby je vždycky nevyzpytatelné. Kadaň bude kousat, ale myslím, že Chomutov zvítězí.

Ml. Boleslav – Slovan Ústí 2
To je jasný, jedeme vyhrát!

Třebíč – Olomouc 0
Olomouc by se mohla vytáhnout, klidně by mohla být remíza.

Jihlava - Ostrava 0
Tady klidně taky. Ostrava bude kvalitní soupeř.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže