Ú s t í n/L. - Letošní příprava Slovanu se chýlí ke konci, zbývá odškrtnout jedinou položku. Sérii přípravných duelů, ve kterých bylo Ústí rovnocenným soupeřem extraligovým týmům Kladna, Karlových Varů a mistrovské Sparty, ukončí střetnutí s SK Kadaň. První zápas skončil v Kadani remízou 3:3, druhé vzájemné utkání přijde na řadu ve středu 6. září od 17 hod.
Sezóna 2005 - 2006

Sezónu 2005-2006 uváděly v Kadani hlasy, že prioritou žlutočerných je jednoznačně play-off. Leč i v Kadani zůstalo jen u přání.
Po první čtvrtině soutěže se sice Kadaňští drželi zuby nehty první osmičky, ale následný výkonnostní rozptyl, který nabíral v průběhu ročníku na intenzitě, obrátil tužby Severočechů v prach. V polovině sezóny se Kadaň krčila už na 11. místě prvoligové tabulky, přesto se dokázala vzápětí zablýsknout v Jindřichově Hradci či na ledě brněnské Komety.
Labutí písní pak byla desetibodová sklizeň žlutočerných mezi 42. až 47. kolem, kdy se o pozornost nejvíce hlásí vítězství Kadaňských 2:1 v Mladé Boleslavi. V posledních pěti utkáních totiž přibyl na konto Kadaně pouhý bodík, což po základní části ukotvilo Severočechy na 12. příčku.

Pohyby v kádru

K dnešnímu dni se dočkala sestava Kadaně definitivní podoby. Po přípravě bude kádr Severočechů čítat 27 hráčů, z nichž vyztužila kadaňskou sestavu celá desítka nových tváří. Patrně nejzvučnějším jménem, které zaznělo mezi nově příchozími, je Zbyněk Spitzer. Spitzera pamatují Ústečtí Lvi nejen z loňských střetnutí s Jindřichovým Hradcem, ale především z neúspěšného boje o extraligovou příslušnost s Valachy ze Vsetína.
Nejčerstvější transakce proběhla s extraligovou Plzní, odkud získala Kadaň útočníka Jaroslava Hobla a beka Lukáše Pulpána. Druhý jmenovaný má za sebou také několik zápasů se lvíčkem na prsou, objevil se v reprezentačním výběru do dvaceti let a s „18“ se dokonce podíval na mistrovství světa.

Přípravné zápasy

Přípravu otevřela Kadaň slibnou domácí remízou 1:1 s Mladou Boleslaví, poté to však šlo s výsledky Severočechů z kopce.
V příštích šesti zápasech odešla Kadaň z ledu pětkrát jako poražený - odveta v Mladé Boleslavi skončila výsledkem 3:5, domácí duel s Chomutovem vyzněl pro KLH vítězně 4:3, v Berouně podlehla Kadaň Medvědům 1:3 a z výjezdů do Hradce Králové respektive do Chomutova si Kadaňští přivezli výsledky 0:2 a 0:6. Jedinou vlaštovkou byla v těchto utkáních remíza 2:2 s Baníkem Most.
Na nohy postavila Kadaň až "plichta" 3:3 v prvním měření sil s Ústeckými Lvy. Kadaň si poté odebrala zpestřit přípravu do Dánska, kde v rámci turnaje Nordjysk Cup obsadila 2. místo, když po vítězstvích nad "domácími" celky Frederikshawn Whitehawks (6:0) a AaB Alborg (4:3pp) podlehla až v posledním střetnutí proti švédskému Rögle BK poměrem 1:3.
Jako vůbec poslední se v přípravě postavil Kadani do cesty Klášterec nad Ohří, který se dočkal debaklu 0:5.

Vzájemné zápasy

Sezóna 2005-2006
Ústí - Kadaň 4:2 report
Kadaň - Ústí 0:3 report
Ústí - Kadaň 4:0 report
Kadaň - Ústí 1:3 report
Příprava 2006-2007
Kadaň - Ústí 3:3 report, preview

Předpokládané sestavy

Ústí n. L.: Zikmund - Nádašdi, Grof, Ficenc, Hořava, Zápotočný, Houdek, Suchánek - Hulva, Pazourek, Antoš - Ivan, Slížek, Klimt - Janků, Martinec, Vítek - Kloz, Klobouček, Jiří Kudrna.

Kadaň: Slipčenko - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Růžička, Hlavatý, Hlubuček, Chotaš, Lašek - Žák, Postl, Kajer, Kreuzman, Hlusička, Metlička, Zika, Pražák, Krpenský, Hubínek, Polanský.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže