K a r l o v y V a r y - Ústí nad Labem sehrálo v pondělí večer více než vyrovnané utkání v Karlových Varech s místní Energií. Místy hráli Lvi lépe než domácí, ale David Pazourek tvrdí: "Určitě do toho nešli naplno." Nejen o tomto zápase jsme se bavili s Davidem Pazourkem a asistentem trenéra Vladimírem Evanem.

Vladmír Evan

Co byste řekl k dnešnímu zápasu? Můžete vyzdvihnout pozitiva a negativa?

Já myslím, že dneska, jak jsme prohráli, tak jsme stejně mohli vyhrát. Myslím, že to bylo naprosto vyrovnané střetnutí. Nám se utkání povedlo a z herní strany se nám líbilo. I přes to že jsme prohráli, jsme spokojení.

Měli jste dvě šance postoupit do extraligy. První byla baráž a druhou šanci tvořily vsetínské dluhy. Vsetín dostal dva termíny pro splacení a stejně dluží peníze ještě dnes. I přes to mohou hrát extraligu nadále. Co si o tom myslíte?

Já si myslím, že jsme si to měli vyhrát na ledě. Hlavně doma jsme měli šanci, ale v prodloužení jsme netrefili prázdnou bránu a pak jsme prohráli na penalty, v tomto zápase se to asi zlomilo. Místo 3:1 to bylo 2:2. Potom druhá šance.....myslím si, že to není až tolik otázka pro nás, ale pro ČSLH. Toto rozhodnutí bereme jako fakt. Zkrátka v extralize nejsme. Znovu ale opakuji, měli jsme si to uhrát na ledě.

I přes to je hodně názorů, že už to není o sportu ale o penězích. Kromě jiného o tom svědčí i uzavření ligy a možnost koupě licence pro vítěze 1.ligy za 25 miliónů. Jste případně připraveni dát tu částku 25 miliónů za extraligovou licenci?

Samozřejmě se kauce týká pouze vítěze první ligy, kterou především musíme vyhrát. Další věc je, že v případě výhry bychom každopádně chtěli extraligu hrát.

David Pazourek

Jak byste hodnotil dnešní utkání?

Byl to takový klasický přípravný zápas. Bylo vidět, že Vary měly generálku před sezónou, ale myslím, že to byl vyrovnaný a byl docela slušný hokej.

Co jste si odnesli z utkání? Nám to ukázalo, že máme problémy se ještě dostat z obraného pásma. Víme, na čem máme zapracovat a to je asi nejdůležitější poznatek z tohoto zápasu.

Nějaká pozitiva jste na dnešním utkání poznali?

Pozitiva? To se těžko hodnotí. Přece jenom to byl přípravný zápas a všechno se ukáže až v sezónně. Pozitivní bylo, že jsme dokázali hrát s Varama vyrovnaný zápas.

Co myslíte, že byste měli ještě zlepšovat kromě obranné hry?

Zlepšovat je vždycky co. Myslím si, že hlavně do koncovky bychom měli ještě přitlačit a přesilovky nám zatím nejdou. To jsou takový hlavní body, kde se musíme zlepšit.

Na ledě prakticky nebyl vidět rozdíl. Nebylo znát že hrajete první ligu a Vary extraligu. Myslíte, že Vary hrály na půl plynu nebo jste hráli vy tak dobře?

Určitě do toho nešli naplno. V pátek jim začíná sezóna a přeci jen každý hráč v podvědomí nejde do všeho na 100%. Bylo to vidět a myslím, že podle toho i ten vypadal.

V normální hrací době jste proměnil trestné střílení. Věděl jste dopředu co budete dělat? Můžete mi popsat pocity, které jste měl, když jste ten nájezd jel?

Pamatoval jsem si brankaře z dob kdy hrál v Boleslavi. Hodně chodil dolů. Původně jsem se to snažil zvednout, ale pomohlo mi i štěstí. Při nájezdu je ve výhodě spíše brankář. Jsem rád, že to tam spadlo, protože v přípravě jsem jel asi dvakrát a nedal jsem to. Dnes se mi nájezd povedl, tak mám z toho radost.

A věříte si na nájezdy?

Není to moje disciplína, tak je moc nemusim.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže