Ú s t í n/L. - Po hodinovém výpadku proudu diváci čekali na úvodní branku do třetí třetiny, když se prosadil hostující David Šafránek. Poté se hosté dostali do dvoubrankového vedení zásluhou Zdeňka Kubici. Domácí pouze snížili, když využil přesilovou hru 5 na 3 Antonín Melka.
so 30. 9. 2017, Zimní stadion Ústí n. L.
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Slavia Praha
1:2 0:0, 0:0, 1:2

Branky a nahrávky: 54. Melka (Roubík, Husák) – 43. Šafránek (M. Kadlec, Šagát), 52. Kubica (J. Drtina, Šagát). Rozhodčí: Grech, Valenta – Doležal, Belko. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 1 278. Střely na branku: 13:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Ústecký Slovan s.r.o.: J. Růžička (Volke) – Husák, Bernad, Vl. Brož, Macek, Vaněk, M. Zdvořáček – Melka, Roubík "A", Smolka – D. Merta, Vrdlovec "C", Severa – Gengel "A", Dufek, P. Kousal – Mical, L. Volf, Markulinec.

HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – J. Drtina "A", J. Novák "C", Ryzák, Kasík, Kolařík, A. Růžička, J. Holý – Z. Doležal, Nedvídek, Šmerha – M. Ondráček, Šagát, Kubica – M. Kadlec, Šafránek, Jankovský – Kopta, Krliš.

Komentář

Hráči již byli připraveni na úvodní buly, když zničehonic vypadl na Zimním stadionu proud. Oba týmy tak musely čekat necelou hodinu, než se vše dalo do pořádku, a utkání tak začínalo až v 18:15.

V první třetině jsme mohli vidět spoustu střel na branku, avšak ani jeden tým nedokázal dopravit puk za brankářova záda. V 8. minutě jel domácí Smolka tváří v tvář Polívkovi, ten však dokázal zasáhnout. Po chybné rozehrávce Slovanu se ke kotouči dostal sešívaný Kopta, který však trefil jen tyčku. V první třetině jsme také mohli vidět první přesilovku domácích. Ti ji však nevyužili.

V úvodu druhé třetiny měl dvě příležitosti pražský Doležal, když netrefil odkrytou branku. O několik minut později to vypadlo, jako by ho snad ústecký Markulinec chtěl napodobit, když se netrefil do prázdné branky sešívaných. Nadějně vypadal gengelův pas pro Kousala, tomu však puk uskočil a tak fanoušci stále čekali na první gól.

Na začátku třetí třetiny šel Marek Macek na trestnou lavici za podražení a Slávisté hned trestali, když David Šafránek dorazil do brány odražený puk. Devět minut poté, na něj navázal po přečíslení tři na dva Zdeněk Kubica a Slavia tak vedla o dva góly. Domácí se však snažili ze všech sil a při přesilovce pět na tři skóroval Antonín Melka. V posledních minutách Slovan opravdu tlačil, avšak ani v šesti nedokázal vstřelit vyrovnávací gól a Slavia si tak odváží z Ústí nad Labem tři body.

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): My jsme chtěli zápas odehrát dobře defenzivně. To se nám nepovedlo, dopadlo to tak, jak to dopadlo. Dostali jsme dva góly po individuálních chybách. Sice jsme snížili na 1:2, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Výkon některých jedinců z našeho týmu rozhodně nebyl optimální. V minulé sezóně jsme doma podávali dobré výkony, měli jsme sérii výher. Dnešní výkon je neakceptovatelný, budeme z toho muset vyvodit důsledky. Ztrácíme zápasy v prodloužení, v nájezdech. Dnes jsme dali jen jeden gól, takhle to dál nejde.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Do Ústí jsme jeli s cílem co nejlépe bránit. To se nám, pokud nepočítám několik málo pasáží, celý zápas dařilo. V prvních dvou třetinách jsme si dokázali vytvořit poměrně hodně šancí. Na začátku třetí třetiny jsme šli zaslouženě do vedení. Zbytečnými vyloučeními jsme si to zkomplikovali. Týmy jako je Ústí, přesilovku pět na tři prostě umí využít. Vyhráli jsme i díky výbornému výkonu brankáře Polívky.
Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže