Ú s t í n/L. - Derby otevřel svým gólem ve čtvrté minutě Melka a v jedenácté minutě na něj navázal Jiří Severa. V druhé periodě začaly Litoměřice tlačit a dokonce se jednou prosadily. Ve třetí třetině vyrovnaly a šlo se na prodloužení. V něm se udály dvě přesilovky. V prodloužení však nikdo nedokázal skórovat a o utkání rozhodly nájezdy, v kterých zvítězily Litoměřice.
st 27. 9. 2017, Kalich Arena
HC Stadion Litoměřice
Ústecký Slovan s.r.o.
3:2sn 0:2, 1:0, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 25. Stříbrný, 52. Kodýtek (Kvasnička, Strejček), rozh. náj. Pavlas – 4. Melka (Smolka), 11. Severa (Bernad). Rozhodčí: Zubzanda, Dědek – Podrazil, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1324. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 2:2, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: Klouček – Pavlas, Jeřábek, Kvasnička, Smetana, Strejček, Jandus – Stříbrný, J. Veselý, Bílek – Kantner, Kodýtek, M. Chalupa – R. Pilař, Miškář, Jirásek – M. Havelka, Hanták, Komárek.

Ústecký Slovan s.r.o.: Volke – Husák, Bernad, Hes, Macek, Vaněk, M. Zdvořáček – Gengel, Melka, Smolka – D. Merta, Vrdlovec, Severa – Dufek, Najman, P. Kousal – Mical, L. Volf, Markulinec.

Komentář

Hosté do zápasu nastoupili s velkým nasazením a domácí celek z toho byl mírně zaskočen. Hned v začátku čtvrté minuty se vedení chopil ústecký Slovan, když Antonín Melka dokázal dostat puk za brankovou čáru. Po prvním gólu se domácí probudili a začali obléhat branku hostů. Hráči Ústí se provinili nedovoleným zákrokem a Litoměřice si mohly zahrát první přesilovou hru zápasu, kterou i přes množství vytvořených gólových příležitostí nevyužily. Domácí se stávali lepší týmem, avšak v jedenácté minutě potrestalo hostující mužstvo kališnickou chybu a Jiří Severa zvýšil skóre na 0:2. Stadion ve svém tlaku neustával, do konce třetiny se už ale neprosadil, do kabin tak odcházelo Ústí s dvoubrankovým náskokem.

Úvod druhé třetiny patřil domácím, přesto se ale soupeři podařilo vynutit faul ze strany Stadionu. Ústí svou první přesilovku v zápasu nevyužilo a domácí tak přežili oslabení bez úhony. O minutu později dokázal zmatku před bránou Martina Volkeho využít Josef Stříbrný a snížil tak na 1:2 a Ústí vedlo o pouhou jednu branku. Hned po vstřelené brance však přišly pro hráče Stadionu další krušné chvilky. Dvouminutové oslabení ale opět zvládli velice dobře a po návratu Filipa Hantáka do hry pokračovali v tlaku na ústeckou svatyni. Martin Volke do konce třetiny však neudělal žádnou chybu a hosté tak vedli i po druhé třetině.

Třetí třetina začala z obou stran velice aktivně, hra se přesouvala od jedné brány k druhé a domácím se i přes spoustu střel, které vyslali na ústeckou branku nedařilo ztrátu dorovnat. V padesáté první minutě se ale vše změnilo. Krásnou akci předvedli David Kvasnička a Jan Strejček, kteří asistovali Petru Kodýtkovi, ten svou tvrdou a přesnou střelou umístil kotouč do soupeřovi sítě. Stadion tak srovnal na 2:2. Do konce základní hrací doby se už ani jeden celek neprosadil a utkání pokračovalo do prodloužení. Ale ani prodloužení o vítězi nedokázalo rozhodnout a následovaly samostatné nájezdy, ve kterých štěstí přálo více domácím.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Dnešní zápas byl velice těžký, po první třetině jsme prohrávali 0:2, což si myslím, že bylo úplně nezasloužené. Soupeř dokázal z každé vážnější akce dát gól a my jsme z několika dobrých šancí nedali nic. Ve druhé třetině jsme byli z mého pohledu mírně lepší. V prodloužení jsme měli štěstí, nájezdy jsme dali tři z pěti, což není vůbec špatné. Také bych chtěl dnes velice poděkovat fanouškům za perfektní podporu.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Zápas byl velice vyrovnaný, ale i přesto si myslíme, že jsme zde ztratili dva body. Celý zápas jsme hráli lépe, ale neumíme se plně soustředit celých šedesát minut. V druhé třetině jsme se herně hodně přizpůsobili Litoměřicím. Myslím si, že jsme dnes dva body ztratili zbytečně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže