V neděli 5.3.2017 ústečtí junioři odehráli první domácí zápas v souboji o první místo v lize juniorů. Trenéři obou mužstev zhodnotili výkon Slovanu jako lepší. A i přesto, že se domácím podařilo srovnat na 1:1, s Třebíčí na závěrečné samostatné nájezdy prohráli.
ne 5. 3. 2017, Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
SK Horácká Slavia Třebíč
1:2sn 0:1, 1:0, 0:0 - 0:1.

Branky a nahrávky: 33. Magasanik (Žďánský, Kopta), 15. Michálek (Wasserbauer) + N: Caha.
Vyloučení: 6:5 + UL os. 10 min.
Využití: 0:0
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Rozhodčí: Jílek, Beneš, Štofa.

Ústecký Slovan s.r.o.: Kosina - Poulíček, Opočenský, Loukota, Hucek, Moucha, Balcar, Veselý, Gottfried, Trmal, Tomáš, Dörner, Amirov, Kopta, Magasanik, Zdvořáček, Žďánský.

SK Horácká Slavia Třebíč: Šoustal - Pavlas, Caha, Urban, Šimka, Michálek, Nejedlý, Wasserbauer, Svoboda, Strnad, Dvořák, Matov, Kajnar, Tůma.

Komentář

Již od počátku první třetiny byl kotouč převážně v držení žlutomodrých. Ti měli mnoho šancí, přesto prvních deset minut utkání proběhlo bez gólů. Hosté několikrát vyvinuli tlak na žlutomodré a těm se ho dařilo zvládat až do 15. minuty utkání, kdy inkasovali branku. Za Třebíč se trefil Michálek, asistoval mu Wasserbauer. Na konci třetiny došlo ke hře 4 na 4. Stav ale zůstal nezměněn.

Hned na začátku druhé třetiny se domácí dostali do oslabení. To se jim podařilo zvládnout a hra se nadále pohybovala střídavě u branek obou týmů. Na domácích byla vidět jejich touha srovnat, k čemuž dostali příležitost v podobě oslabení hostí. To se jim nepodařilo využít, ale za moment se povedlo Magasanikovi vstřelit důležitý gól a vyrovnat na 1:1. Asistencí mu pomohli Žďánský a Kopta. To domácí motivovalo a zápas začal být dravější a rychlejší. Před koncem druhé třetiny došlo k přesilové hře Slovanu, ta byla ovšem nevyužita.

V několika prvních minutách třetí třetiny bylo v oslabení naopak Ústí, to ale tlak Třebíče zvládlo. Byla zřetelná snaha obou týmů dostat se do vedení. Následovala přesilová hra domácích a hned nato došlo k potyčce a udělení osobního trestu pro hráče domácích. Hra tak pokračovala 4 na 4. Domácí ohrožovali branku hostí, štěstí jim ale nepřálo a tak utkání pokračovalo samostatnými nájezdy.

V první sérii samostatných nájezdů se o vítězi nerozhodlo. V té druhé si připsal vítězný gól hráč Třebíče Caha, zápas tak skončil prohrou domácích 1:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): Třebíč přijela se silnými hráči, kteří byli dobře bruslařsky vybavení. Pro nás je to ztráta dvou bodů. Byli jsme celý zápas lepší, ale bohužel jsme vstřelili jenom jednu branku, na jeden gól se těžko vyhrává. Ale klukům můžeme s Vlastou Davídkem těžko něco vytknout, bojovali a makali. Jak říkám, v dnešním zápase jsme byli jednoznačně lepší, kluci si vytvořili spoustu šancí, až 50, ale byl z toho jen jeden gól a na ten nejde vždycky vyhrát.

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč): Hokej z naší strany nebyl vůbec dobrý. Byli jsme celý zápas od soupeře pod tlakem a dneska nás podržel brankář. Moc šancí jsme neměli, nějaké byly až potom v závěru. Dnes se nám vůbec nedařilo, dali jsme gól z ničeho, takový gól-negól. To nás drželo nad vodou, ale domácí na nás stále tlačili. Takže jsme vyhráli hlavně díky brankáři. Dneska jsme tu zvítězili za dva body a zaplať pánbůh za to, protože jinak už bychom nebyli v dobré situaci ve skupině. Myslím si, že doma jsme odehráli lepší zápas než dneska, máme nějakou marodku, hráči jsou zranění. Musíme se dát dohromady a připravit se na další zápasy. Takže dneska domácí byli lepší, my jsme vyhráli se štěstím, ale někdy to tak prostě je, že lepší mančaft prohraje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže