V neděli 12.3.2017 přijel na ústecký Zimní stadion tým Kadaně. Zápas staršího dorostu začal v 16:30 a již v první třetině nevypadal pro domácí příliš příznivě. Náskok hostí se žlutomodrým nepodařilo dohnat a tak utkání skončilo pro Slovan prohrou 3:6.
ne 12. 3. 2017, ZS Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
SK Trhači Kadaň
3:6 0:2, 2:3, 1:1.

Branky a nahrávky: 29. Tůma J. (Veselý), 40. Šindelář (Opočenský), 42. Veselý (Batryn), 12. Hájek, 15. Sommer (Hájek), 22. Kozelnický (Georgiev), 30. Kanický (Hájek), 31. Georgiev (Pöschl, Novák), 50. Pöschl (Urbánek, Georgiev).
Vyloučení: 5:3 + TS UL.
Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 3:5, 3:6.
Rozhodčí: Goltsch, Sýkora, Kába.
Počet diváků: 146.

Ústecký Slovan s.r.o.: Brňák - Volke, Tenkrát, Štěpánek, Šešina, Vidlička, Chmela, Opočenský, Tůma V., Dörner, Veselý, Tolkačev, Batryn, Costa, Tůma J., Šindelář, Dvořák, Gottfried.

SK Trhači Kadaň: Šebek, Novák, Kozelnický, Beseda, Georgiev, Kanický, Urbánek, Vlk, Sommer, Hájek, Pöschl.

Komentář

Už od začátku první třetiny měli domácí poměrně hodně šancí dostat se do vedení. Branku se jim ale nepodařilo vstřelit, a tak se po rozehrávce u brány domácích ve 12. minutě podařilo jako první zaskórovat Kadani, konkrétně Hájkovi. Pár minut nato dostali domácí šanci vyrovnat v podobě oslabení hostí, přesilová hra však nebyla využita - hostům se dařilo vyhazovat kotouč mimo jejich část ledové plochy. Krátce potom puk opět doputoval do brány domácích. Střela Sommera zvýšila vedení Kadaně na 2:0. Následující oslabení domácích se naštěstí pro ně obešlo bez další inkasované branky. Dvě minuty před koncem třetiny bylo nařízeno trestné střílení pro tým Ústí, i po něm ale zůstalo skóre stejné.

Pár minut po propuknutí druhé třetiny Kadaň zvýšila svůj náskok na 3:0. Gól si připsal Kozelnický. Ve stejném čase došlo k výměně brankáře domácích, do brány se postavil Volke. Po vhazování u svatyně hostí snížil ústecký J. Tůma na 1:3. Přihrál mu Veselý. Následovala vypjatá situace v podobě převahy hostí při hře 5 na 3. Domácí nápor nezvládli, po pár vteřinách Kanický zvýšil na 1:4. Hra pokračovala v běžném oslabení domácích. Další branka padla opět z hokejky kadaňského hráče, Georgieva. Po přesilové hře domácích, chvilku před koncem druhé třetiny se ovšem podařilo žlutomodrým snížit na 2:5. Zasloužil se o to Šindelář, asistoval mu Opočenský.

Na úvod poslední třetiny potěšila domácí fanoušky branka Veselého, kterému asistoval Batryn. Domácí tak byli dvě branky od vyrovnání stavu, což se podepsalo na rychlejším tempu hry. Ústí se dostalo do oslabení, hostím se ale tuto početní výhodu nepodařilo využít. V polovině poslední třetiny ale kadaňští zvýšili své vedení na 6:3. Trefil se Pöschl. Do konce utkání proběhla oslabení obou týmů, stav ale zůstal nezměněn. Zápas tak skončil prohrou Slovanu.

K utkání se dnes netradičně vyjádřili namísto trenérů hráči obou týmů. ,,Jsem spokojený, že jsme vyhráli,'' říká kapitán Kadaně, Dan Georgiev. ,,Přijeli jsme sem v deseti lidech, soupeř měl více hráčů. Ale hráli jsme takový hokej, jaký umíme, hráli jsme tak, jak jsme celou sezónu trénovali. Zápas tedy hodnotím kladně.'' Svoje hodnocení také poskytl Dmytro Batryn, hráč Ústí, který se asistencí podílel na poslední domácí brance. ,,Nepřistoupili jsme k tomu úplně nejlépe. Mysleli jsme, že to máme vyhrané, protože soupeř měl jenom deset hráčů. Už od začátku jsme nehráli naplno a kvůli tomu jsme prohráli. Nemůžeme se vymlouvat na gólmana ani na rozhodčí.''

Sdílet článek na sociálních sítích

Starší dorost

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže