Ve středu 15.2.2017 se odehrál zápas mezi Slovanem a kladenskými Rytíři. Utkání vypadalo v první třetině celkem vyrovnaně, ale hosté nakonec pokořili žlutomodré vysokou výhrou 10:2.
st 15. 2. 2017, ZS Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
Rytíři Kladno
2:10 1:2, 1:6, 2:10

Branky a nahrávky: 14. Tůma V. (Dohnal, Tůma J.), 49. Tůma V. (Tůma J., Šešina), 13. Funk (Hasil), 19. Karásek (Flachs, Srbek), 23. Hasil (Srbek, Urban), 26. Bernat (Flachs), 33. Klíma (Bernat), 36. Srbek (Urban, Hasil), 51. Karásek (Bernat), 53. Urban (Flachs), 60. Bernat (Kulma, Staněk), 60. Hasil (Karásek). Rozhodčí: Vyštejn, Kurtin, Beneš. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 55. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:6, 2:6, 2:10.

Ústecký Slovan s.r.o.: Volke – Kmoch, Kadlec, Tůma V., Šešina, Kříž, Sitár, Martínek, Tomšík, Magasanik, Polata, Tot, Costa, Šindelář, Čermák, Tůma J., Dohnal.

Rytíři Kladno: Gabriška, Robovský, Smažík, Staněk, Flachs, Zíka, Funk, Ticháček, Janeček, Mrkvička, Karásek, Šimek, Kulma, Karmazin, Hasil, Bernat, Srbek, Urban, Vrkoč, Sojka, Klíma.

Komentář

Oba týmy již od začátku první třetiny měly nespočet šancí, při kterých mohli zaskórovat. První branka utkání přišla až ve 13. minutě. Podařilo se ji vstřelit Rytířům, konkrétně Funkovi. O vyrovnání se ale rychle postaral V. Tůma, kterému asistovali Dohnal a J. Tůma. Hra byla vyrovnaná a puk se často pohyboval u branek obou týmů. Dvě minuty před koncem třetiny se Karáskovi podařilo protlačit puk do svatyně žlutomodrých a zvýšil tak stav na 2:1 pro Rytíře. Zanedlouho Ústí dostává šanci v podobě přesilové hry.

Ta pokračuje i po začátku druhé třetiny, ale Slovanu se nepodaří ji využít. I přesto, že domácí naléhali na branku hostí, další góly padly opět od kladenských hráčů, tentokrát od Hasila, a později od Bernata. Žlutomodří se dostávají do oslabení, ale za okamžik je vyloučen i hráč Rytířů. Na moment je počet na ledě vyrovananý, později hraje Ústí přesilovou hru. Došlo k potyčce, ale i přesto hra pokračovala 5 na 4. Ani toto oslabení kladenských ale žlutomodří nedokázali využít. Bohužel pro domácí ještě před koncem této třetiny stíhají Rytíři hned dvakrát zaskórovat. Podaří se to Klímovi a Srbkovi.

Také do poslední třetiny vstupují hráči Slovanu v přesilové hře. Stav utkání je 1:6 a domácím se ani tuto přesilovou hru nedaří využít. Následně jsou domácí v oslabení, ale ani Rytířům se nedaří vstřelit gól. Po několik minutách Ústí opět dostává šanci v podobě přesilové hry, a tentokrát ji úspěšně využívá. Svou střelou snižuje stav na 2:6 V. Tůma, střelec prvního gólu domácích. O asistenci se postarali J.Tůma a Šešina. Další dvě branky padly od kladenských Rytířů do branky domácích. První z nich si připsal Karásek, druhou Urban. Před koncem třetiny proběhla hra 4 na 4 a také jedno oslabení hostí, při kterém ale žádná branka nepadla. V poslední minutě ale hosté dvakrát potvrdili své vítězství, trefili se Bernat a Hasil.

Ohlasy trenérů

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): Toto utkání bylo jednoznačné. Vyrovnaná byla akorát první třetina, která skončila 2:1 pro Kladno. Já samozřejmě nechci omlouvat náš výkon, dneska nám chyběli 4 hráči ze základní sestavy. Ať už to je nemoc, nebo zranění, při našem úzkém kádru je to citelná ztráta a v zápase to bylo vidět. Náš výkon to neomlouvá, Kladno vyhrálo naprosto zaslouženě, týmu můžeme pogratulovat.

Jan Krégl (HC Rytíři Kladno): Určitě jsme rádi za tři body, ale musíme si přiznat, že Ústí nastoupilo v menším počtu, protože mají velkou marodku. Naopak my jsme byli v plné sestavě, nikdo nám nechyběl a možná tomu průběh utkání napovídal. Po dvou třetinách to bylo zhruba 30 na střely, my jsme byli dnes ve střelbě efektivnější. Potom jsme to zlomili v náš prospěch. Takže určitě respekt soupeři, ale dneska jsme asi byli lepší.

Sdílet článek na sociálních sítích

Mladší dorost

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže