Kladno - K předposlednímu přípravnému utkání zajížděl Slovan na led Kladna. Odveta byla dlouho bez branek, v závěru druhé části se domácí dostali do vedení, Ústí nad Labem gólem do šatny skóre v přesilové hře vyrovnalo. Rytíři vsítili v padesáté šesté minutě rozhodující gól, na který žlutomodří nedokázali v následné početní výhodě po oddechovém čase a početní výhodě šest na čtyři odpovědět.
út 30. 8. 2016, ČEZ stadion, Kladno
Rytíři Kladno
Ústecký Slovan s.r.o.
2:1 0:0, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 39. Ton (Ulrych), 56. Pekr (Zikmund) – 40. Přindiš (Moučka, Gengel). Rozhodčí: Pavlovič – Ondráček, Kučera. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 865. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Rytíři Kladno: Cikánek – Kehar, David Růžička, J. Drtina, Ulrych, P. Hořava, F. Ptáček – Tenkrát, Burger, Ton – Pekr, Zikmund, D. Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Kružík, Machač, Cetkovský. Trenéři: Pavel Patera, František Kaberle.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup – Husák, Kasík, Vl. Brož, M. Vágner, Bernad, Přindiš, Hes – Navarra, Komárek J. Kloz – Z. Doležal, Poulíček, D. Merta – Dalecký, Gengel, Moučka – Amirov, Macek, Markulinec. Trenéři: Miroslav Mach, Tomáš Mareš.

Komentář

Domácí dostali hned v úvodu utkání k dispozici přesilovou hru, využít ji ale nedokázali. Na druhé straně se naopak ocitl ve výborné pozici Jan Kloz, ten však nedokázal Cikánka překonat. O chvíli později vybojoval puk Macek, který vypálil z mezikruží, domácí gólman ovšem zasáhl dobře ramenem. Moučka v závěru první části ještě ujížděl za nahozeným pukem, ale Cikánek si pospíšil a rychle rozehrál do bezpečí.

První větší možnost prostřední třetiny měl až po polovině druhé části David Merta, který se natlačil před bránu, ale Cikánek předvedl výborný zákrok lapačkou. Rytíři si pak vytvořili tlak až při početní výhodě, jenže Soukup byl pevný jako skála a žádný pokus za svá záda nepropustil. Zdeněk Doležal vzápětí dostal letící puk za domácího brankáře, avšak trefa nebyla uznána - hostující útočník odpálil kotouč rukou. Na konci druhé třetiny už se modrobílí přeci jen dočkali. Tenkrát našel křižnou přihrávkou Petra Tona a ten bekhendem zakončil za přesouvajícího se Soukupa - 1:0. Hosté však hned nato využili přesilovou hru. Petr Přindiš si dobře vyjel na pravý kruh a po obdržení přihrávky vypálil do odkryté klece - 1:1.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili dobře hosté. Poulíček ujížděl chvíli po úvodním buly sám na Cikánka, avšak z bezprostřední blízkosti jej nepřekonal. Za domácí měl dobrou příležitost Petr Tenkrát, ten však vystřelil z levé strany jen do gólmana Ústí. Tenkrát poté zapracoval dobře i před bránou, z hostujícího brankáře vypadl puk, k dorážce se ovšem už nikdo nedostal. Úspěšný byl až po chvíli Matěj Pekr. Ten prchl obraně Slovanu a zasunul puk mezi Soukupovy betony - 2:1. Hosté v samém závěru ještě vyzkoušeli hru bez gólmana, Cikánek však za svá záda další kotouč nepropustil.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): "Prohráli jsme, ale s předvedenou hrou jsme spokojeni. Na rozdíl od Kladna jsme nebyli kompletní, přesto utkání bylo vyrovnané, bohužel štěstí přálo tentokrát domácím. Hráli jsme poctivý, dobře organizovaný hokej, trochu nás trápila koncovka, ale věříme, že ji zlepšíme v posledním přípravném zápase ve čtvrtek proti Lausitzer Füchse. Děkujeme fanouškům, kteří za námi přijeli a byli slyšet."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže