Ústí nad Labem - Slovan v domácím prostředí nestačil na Vsetín. Jedinou branku Ústí zaznamenal Pavel Smolka, který po zápase přiznal, že jeho týmu chyběl větší klid na zakončení.

Ústečtí hokejisté do zápasu se Vsetínem vstoupili dobře. V první třetině si vypracovali několik slibných šancí, jenže proměnit nedokázali ani jednu. „Já bych řekl, že nám chyběl klid na zakončení. Ten nám ale chybí v posledních několika zápasech skoro pořád. Nedáváme si přesné nahrávky, odskakují nám puky, chceme až moc kombinovat. Musíme dál poctivě přistupovat k tréninkům, plnit pokyny trenérů. Věřím, že výhry přijdou,“ pravil Pavel Smolka

Trenéři Slovanu jsou nuceni vinou různých okolností míchat se sestavou. Proti Vsetínu nastoupili žlutomodří bez hráčů z Mladé Boleslavi. Druhá útočná formace hrála ve složení David Merta, Daniel Vrdlovec a Pavel Smolka. Jak se posledně jmenovanému hrálo s kolegy? „Já se snažím vycházet s každým (úsměv). Odehráli jsme v tomto složení asi zápas a půl, takže je ještě brzo na nějaké hodnocení. Není to nejhorší, ale vždy může být všechno lepší,“ dodal klidným hlasem.

Pozornější fanoušci zcela jistě zjistili, že domácí zápas proti Vsetínu ústečtí hokejisté dlouhou dobu neabsolvovali. Poslední vzájemný zápas se v Ústí odehrál na jaře roku 2006, byla to barážová série o extraligu. „Abych pravdu řekl, tak baráž jsem tehdy nesledoval. Já o podobných věcech nemám vůbec přehled,“ pronesl po zápase Pavel Smolka.

Po reprezentační přestávce znovu pokračuje WSM Liga svým obvyklým tempem. „Ve čtvrtek a v pátek máme klasický trénink, a pak v sobotu hrajeme v Třebíči, kde chceme vyhrát,“ dodal optimisticky Pavel Smolka, autor jediné trefy Slovanu proti Vsetínu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže