Ú s t í n/L. - Další venkovní zápas čeká na Slovan, míří do Litoměřic, kde se odehraje severočeské derby.V minulé sezóně se tyto týmy utkaly čtyřikrát a ani jednou Slovan nevyhrál. Všechna klání vyhrály Litoměřice. Podaří se Slovanu ligová odveta? Úvodní buly bude vhozeno 27. září v 18:00 h.

Tváří v tvář: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem

Údaje před
7. kolem

Porovnání v 1.-6. kole
3-1-0-2
celková bilance
1-1-2-2
7.
postavení v tabulce
10.
22:19
skóre
18:22
11
získané body
7
Aleš Pavlas – 8 b.
nejproduktivnější hráč
Daniel Vrdlovec – 6 b.
Matěj Chalupa – 4
nejlepší střelec
Daniel Vrdlovec – 3
Aleš Pavlas - 7
nejvíce asistencí
Daniel Vrdlovec;
Vladimír Brož;
Lukáš Volf – všichni 3
82
trestné minuty
62
Martin Havelka – 12
nejtrestanější hráč
Patrik Husák - 12
Patrik Rybár - 94,29 %;
Martin Michajlov – 91,67 %;
Milan Klouček – 86,32 %
úspěšnost brankářů
Jan Růžička – 92,31 %;
Martin Volke – 93,24 %;
Jakub Soukup – 88,14 %
Patrik Rybár - 2,00;
Martin Michajlov – 2,02;
Milan Klouček – 4,64
průměr inkasovaných branek
Jan Růžička – 2,95 ;
Martin Volke – 2,42;
Jakub Soukup – 4,59
2
góly v přesilovkách
6
4,65 %
využití přesilovek
21,43 %
1
góly v oslabení
1

Stadion odehrál šest zápasů. Tři na svém ledě a tři na hřišti soupeře. Poměr mezi domácími a venkovními zápasy mají Litoměřice v úvodu soutěže výrazně vyrovnanější než Ústí. Kališníci zatím prohráli jen dva zápasy. Hned v prvním kole nestačili na České Budějovice 2:5 a na ledě vždy nepříjemného Frýdku-Místku 3:5. Zbylé čtyři zápasy Litoměřice vyhrály.

Z Prostějova si Stadion přivezl všechny body za výhru 4:1, na které se podíleli čtyři rozdílní střelci (Chalupa, Jeřábek, Jiránek a Pavlas). V nebývalou přestřelku se změnil duel proti Kadani. Litoměřice vyhrály 6:3 a Chalupa s Veselým zaznamenali po dvou gólech. Velmi vyrovnanou bitvu sehrál severočeský klub na svém ledě proti Vsetínu. Valašský celek dlouhou dobu vzdoroval, ale na trefu Miškáře ze 62. minuty odpovědět nemohl.

Podobně dramatický byl duel v Třebíči. Litoměřice v něm dvakrát vedly, ale Horácká Slavia dokázala vyrovnat. Z kraje druhé třetiny uspěl v přesilovce Ondřej Smetana, který, jak se později ukázalo, vstřelil rozhodující branku. Litoměřice vyhrály 3:2.

HC Stadion Litoměřice

  • Rok založení: 1949
  • Klubové barvy: modrá, bílá
  • předseda klubu:
    Daniel Sadil
  • Trenér: Miloš Říha
  • Asistent trenéra: Daniel Tvrzník

Vzájemná střetnutí

V přípravných zápasech na sezónu se tyto dva týmy střetly dvakrát. Nejprve se hrálo v Ústí. Do pětadvacáté minuty platil bezbrankový stav. Pak se ale z mezikruží prosadil David Merta, který se stal autorem jediného gólu zápasu. Ústecký Jan Dlouhý pochytal všech 35 střel soupeře a udržel čisté konto.

22. srpna se hrála odveta v Kalich Aréně. Díky brance Vojtěcha Komárka ze šestnácté minuty Stadion vedl, pak ale Slovan během dvou minut otočil skóre. David Merta a Jaroslav Roubík poslali své barvy z kraje druhé třetiny do vedení. Ve třetí třetině ale Litoměřice získaly jednobrankový náskok. Nejprve Filip Hanták vyrovnal, a pak z předbrankového prostoru uspěl Filip Stříbrný. Ústí ale díky výbornému závěru dokázalo vyhrát. Na 3:3 srovnal Petr Markulinec a vítěznou branku zaznamenal Vladimír Brož, který proměnil přesilovku pět na tři.

V ligovém ročníku 2016-2017 se Slovan se Stadionem utkal čtyřikrát a vždy se radovaly Litoměřice. Ústí má tak svému soupeři co vracet.

Statistické zajímavosti

HC Stadion Litoměřice

Nejvytěžovanějším hráčem Litoměřic (s vyšším počtem odehraných zápasů než 1) je Aleš Pavlas. Hráč, kterého si mohou ústečtí fanoušci pamatovat z působení ve žlutomodrém dresu, průměrně v zápase odehraje 21 minut a 37 vteřin.

Nejúspěšnějším střelcem Stadionu je Vojtěch Komárek, každá jeho třetí střela na branku skončí gólem. Ústecká defenziva by si na něho měla dát pozor. Z šesti střel na gólmana soupeře dal dva góly. Jednou vypálil z levého kruhu a dvakrát od modré. Třikrát z pravého kruhu a z toho dvě rány byly gólové.

Nejlepším litoměřickým hráčem na vhazování je Matyáš Kantner, který z deseti vyhrál hned sedm. Úspěšnost tedy 70 procent. (Lépe jsou na tom Pavel Zajan a Josef Stříbrný, ale ti absolvovali jen jedno vhazování).

HC Slovan Ústí nad Labem

Ústečtí trenéři hodně často využívají urostlého obránce Vladimíra Brože při hře s nestandardním počtem hráčů. Celkem 35 % svého času na ledě odehraje buď v přesilovce (21 %) a nebo v oslabení (14 %).

Velmi obětavě pro tým hraje Ladislav Gengel. Zatím nevynechal ani jeden zápas a celkem zablokoval hned devět střel soupeře. V tomto ohledu je nejlepším hráčem.

O tom, že je David Bernad nejvytěžovanějším hráčem Slovanu, jsme vás již informovali v některé z předchozích pozvánek. Celkem 14 jeho střel prošlo na brankáře, jednou skóroval (úspěšnost střelby 7 %). Navíc devět ran bylo mimo branku a osm dalších zablokovali obránci soupeře.

6. kolo z pohledu obou celků

  • SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
    Branky a nahrávky: 23. Kusko (Zohorna), 24. Wasserbauer (Havránek) - 7. Bílek (Jandus, Pavlas), 23. Bílek (Kvasnička, Veselý), 25. Smetana (Pavlas).
    Sestava HC Stadion Litoměřice: Rybár – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Kvasnička, Jandus, Strejček – Bílek, Veselý, Helt – Chalupa, Kodýtek, Kantner – Jirásek, Miškář, Pilař – Komárek, Hanták, Havelka.
  • HC Zubr Přerov – HC Slovan Ústí nad Labem 7:4 (1:2, 5:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 6. Sýkora, 23. Koblar (Pala, Berger), 28. Fořt (Pšurný, Čáp), 28. Berger (F. Dvořák, Pala), 36. F. Dvořák (Pala), 38. Šlahař (TS), 55. F. Dvořák (Gazda) – 12. Melka (Vl. Brož, P. Kousal), 13. Smolka (Husák, Roubík), 40. Dufek (Hes), 43. Severa (Vrdlovec)
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Bernad, Husák, Macek, Vl. Brož, M. Zdvořáček, Hes – Smolka, Roubík (C), Melka – L. Volf, Vrdlovec (A), D. Merta – P. Kousal, Najman, Dufek – Severa, Gengel, Mical.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže