Ú s t í n/L. - Nový ročník WSM Ligy už je opravdu za dveřmi, první zápas čeká Slovan v sobotu 9. září. Před ním však odehrají ústečtí hokejisté ještě jedno přípravné utkání. To bude poslední prověrkou, po které trenéři rozhodnou o konečném složení týmu. Jak přiznal po zápase s Benátkami hlavní trenér Miroslav Mach, stále ještě nemají o sestavě jasno. Slovan se představí na ledě druholigového Děčína. Zápas startuje v úterý 5. září v 18:00 hod.

Příprava Děčína

Děčín v rámci letní přípravy na novou sezónu ve 2. lize odehrál šest utkání. Hned v pěti z nich se utkal s týmy, se kterými bude soupeřit během roku. Zaznamenal celkem tři výhry a stejný počet proher. Podařilo se mu uspět na svém ledě proti Sokolovu (6:2), ECC Preussen Berlin a Řisutám (4:3 s.n.). Naopak neuspěl na ledě posledně jmenovaného 4:1 a dvakrát doma, nejprve s Bílinou (2:4) a poté také s Jabloncem (1:7). Kromě utkání s Ústím čeká Děčín ještě ve čtvrtek 7. září odveta s Jabloncem.

Příprava Ústí

Sedm zápasů, čtyři výhry. Taková je bilance přípravných zápasů Ústí. Jediný tým, který dokázal Slovan porazit v obou vzájemných zápasech, jsou Litoměřice (1:0 a 3:4). Vyrovnaně naopak hrál s Kadaní a Benátkami. Jediným extraligovým protihráčem byl Litvínov, který si se svým soupeřem z nižší soutěže poradil 6:3. Po dvou prohrách má Ústí nyní na svém kontě dvě výhry, ke kterým by mělo jako favorit přidat proti Děčínu třetí. Novou sezonu začne Slovan na ledě nováčka ze Vsetína v sobotu 9. září.

Sestava Ústí stále není definitivní a trenéři stále váhají nad některými jmény. V zápase s Děčínem tak budou mít ústečtí hokejisté ještě o co bojovat. „O sestavě ještě jasno nemáme, čeká nás poslední přípravný zápas. Doufáme, že se brzy uzdraví zranění hráči. Také ještě váháme nad postem brankářské jedničky. Rozhodnutí pravděpodobně padne až před prvním ligovým zápasem,“ řekl po utkání s Benátkami pro Ústecký deník Miroslav Mach.

Sestavy obou týmů z posledního zápasu:

Ústí nad Labem: Soukup – M. Zdvořáček, Bernad, Vl. Brož, Mlčoch, Hes, R. Vaněk – Severa, Roubík, Macek – P. Mrázek, Vrdlovec, D. Merta – Dufek, L. Volf, P. Kousal – Flynn, Gengel, Mical.

HC Děčín: Šticha (Kácha) - Hříbal, Zdvořáček, Vaněk, Kaltenböck, Chmel, Balcar, Michajličenko, Navarra, Hašek, Volráb, Zajan, Kopta, Oliverius, Faigl, Chovanec, Šetka, Sladkovský.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže