Ú s t í n/L. - Přípravné zápasy se blíží ke svému konci. Na ústecké hokejisty čekají poslední dva. Na svém ledě v úterý 29. srpna přivítají Benátky nad Jizerou. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin. První vzájemný duel se Slovanu hrubě nepovedl, nyní bude mít možnost složit reparát.

Příprava Benátek nad Jizerou

Celkem jedenáct přípravných zápasů mají hokejisté Benátek nad Jizerou. Devět z nich je již odehraných. Úvodní dvojzápas se Slávií Benátky nezvládly, prohrály 1:4 a 2:3. Po dvou porážkách hráči Benátek zlepšili výkon a na výsledcích se to projevilo. Tým totiž vyhrál šestkrát v řadě. Postupně si poradil s Litoměřicemi 4:3 v prodloužení, Ústím nad Labem 6:2, Landshutem 4:1, EVZ Academy 5:3, Salzburgem 6:2 a Kadaní 3:2. V zatím posledním zápase Benátky nestačily na Stadion Litoměřice, kterému podlehly 2:5.

Vyhraný turnaj v Salzburgu

Hokejisté Benátek nad Jizerou se účastnili turnaje, který se konal v Salzburgu. Svěřenci trenéra Kudrny se utkali s Landshutem, EVZ Academy a domácím výběrem. Jediný tuzemský zástupce udělal dobré jméno českému hokeji, neboť skončil na prvním místě, neztratil ani bod. I díky třem vyhraným zápasům na turnaji se natáhla série výher na šest. Byly to právě Litoměřice, které začaly i ukončily tuto sérii.

Vzájemný zápas

V rámci přípravy na ligové zápasy se hokejisté Benátek a Ústí už střetli. Hrálo se v Benátkách a Slovanu se zápas vůbec nepovedl. Ústí nad Labem nepodalo dobrý výkon, až za stavu 0:5 se prosadil Dufek. Pak ale domácí vstřelili další branku. Konečný výsledek na 2:6 upravil Melka. Po utkání, ve kterém se žlutomodrým nepodařilo vůbec nic, přišlo velmi ostré a kritické hodnocení trenéra. „Předvedli jsme tu jednu velkou ostudu, budeme z toho muset vyvodit nějaké důsledky,“ nechal se slyšet Tomáš Mareš.

Sestavy obou týmů z posledního zápasu

Benátky nad Jizerou: Kořenář – Husa, Kunst, Havlín, Bednář, Tržický, Maier – Wiencek, Chrtek, Bělohorský – Jeník, Bittner, Psota – Juščák, Nezbeda, Burda – Šír, Chlum.

Ústí nad Labem: Růžička (Dlouhý) – Vaněk, Husák, Brož, Vágner, Mlčoch, Hes, Zdvořáček – Flynn, Roubík, Melka – Volf, Vrdlovec, Merta – Štěpánek, Sladkovský, Severa – Markulinec, Gengel, Mical.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže