Ú s t í n/L. - Dlouhé čekání je u konce. Na ústecké hokejisty čeká první ze sedmi přípravných zápasů. První srpnový den zamíří tým vedený Miroslavem Machem a Tomášem Marešem do nedalekého Litvínova, kde se utká s domácím extraligovým týmem. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 a zápas můžete sledovat na onlajnech.

Přibližně týden po úvodním tréninku na ledě čeká na hokejisty první přípravný zápas. Soupeřem je HC Verva Litvínov, který má ve svém kádru mnoho hokejistů, které si ústečtí příznivci mohou pamatovat z působení ve žlutomodrém dresu. Namátkou Michael Petrásek, Zbyněk Slenička, Martin Hanzl, Miloslav Hořava a další. Právě pro tyto hokejisty jsou vzájemné zápasy specifické.

Sestava na prvním tréninku Slovanu

Brankáři: Jan Dlouhý, Michal Krofta, Jakub Soukup, Martin Volke.
Obránci: Patrik Husák, Radomír Vaněk, Vladimír Brož, Martin Vágner, Martin Zdvořáček, František Uřídil, Matěj Hes, Marek Mlčoch, Jakub Loukota, Jan Hucek, Patrik Balcar, Jan Mašek.
Útočníci: Pavel Smolka, Jaroslav Roubík, Antonín Melka, Lukáš Volf, Daniel Vrdlovec, David Merta, Marek Macek, Kroni Musliu, Roman Navarra, Petr Markulinec, Ladislav Gengel, Martin Mical, Jiří Uhlík, Jiří Severa, Lukáš Sladkovský, Matěj Krejčík, Ondřej Kopta, Famil Amirov, Václav Janeček.

I hokejisté Litvínova mají za sebou první trénink na ledové ploše. Ten absolvovali 24. července. Trenéři extraligového týmu měli k dispozici dvacet devět hráčů, včetně tří brankářů. Na ledě chyběli pro zranění Michael Petrásek, obránce Sørvik a útočník Nicholls se k týmu připojili později.

Novým hráčem v litvínovském dresu na prvním setkání byl slovenský reprezentační forvard Matoušek. Přítomni byli také Dietz a Baránek. Trenéři měli k dispozici také Jakuba Mataie, který je ve Vervě na měsíční zkoušce.

Litvínov není příliš vzdálené město, nicméně se hokejisté Ústí a Litvínova již několik sezón v rámci přípravy neutkali. Poslední dvojzápas (jednou v Ústí, jednou v Litvínově) se hrál před sezónou 2013-2014.

Úvodní duel se hrál v Ústí 22. července a Slovan vyhrál 3:1. Skóre otevřel v první třetině Přeučil. Ve 47. minutě navýšil vedení Ústí Vávra. V poslední minutě si vzal Litvínov oddechový čas, odvolal brankáře a Ručinský snížil. Výhru Slovanu potvrdil Daniel Boháč.

O týden později se hrál zápas v Litvínově a vstup do utkání měl Slovan znovu dobrý. Tři minuty před koncem první části hry se prosadil Poživil. Krátce před polovinou zápasu vyrovnal Hübl a ve 40. minutě rozhodl o výhře extraligového celku Martynek.

Vzhledem k tomu, že se jedná o první přípravný zápas pro obě mužstva, jsou trenéři na začátku dlouhé cesty. Na jejím konci by mělo být nalezení ideálního složení jednotlivých formací pro zápasy dlouhodobé části.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže