Od začátku týdne se hlavní tým Slovanu společně připravuje na nadcházející ročník WSM Ligy. V úterý absolvovali hokejisté jízdu na kole. Malý moment před odjezdem od zimního stadionu jsme vyzpovídali útočníka, který proslul kromě krásných gólů, drsných bitek také oslavnými stojkami. Ladislav Gengel hovořil o přípravě ale také o tom, kterému týmu fandil během baráže.

Jak jste trávil období po sezóně?
Doma s rodinou.

Sledoval jste baráž o extraligu?
Sledoval jsem ji. Fandil jsem oběma prvoligovým týmům, aby co nejvíce potrápily extraligová mužstva. Jihlava ani České Budějovice to neměly snadné, ale jsem rád, že to alespoň Dukla zvládla a postoupila. Více by se mi ale líbil přímý sestup z extraligy a přímý postup do extraligy.

Co vás nejvíce baví na letní přípravě?
To je těžké říct. Kvalitní letní příprava je nutný základ, aby byla sezóna co nejkvalitnější. Mám rád jízdu na kole, na kterou se právě chystáme.

Jak je těžké se vrátit to tempa po období bez hokeje?
Já hraji stále hokejbal, takže jsem v tréninku. Hrajeme finále 1. ligy v hokejbalu, o postup do nejvyšší soutěže. S SK Jungle Fever Kladno máme trénink v úterý a ve čtvrtek a o víkendu hrajeme. Takže já jsem na trénink zvyklý.

Do WSM Ligy přišly nové dva týmy, Karlovy Vary a Vsetín. Jak se těšíte na zápasy proti těmto týmům?
Na zápasy proti Vsetínu se těším hodně. Tam jsem zažil mojí extraligovou premiéru, rád na Vsetín vzpomínám. Proti Karlovým Varům jsem už několik zápasů hrál. Jsem zvědavý, jaký sestaví tým. Myslím si, že Vary budou hodně kvalitní, budou se chtít rychle vrátit do extraligy.

Díváte se na mistrovství světa v hokeji, které právě probíhá?
Asi jako každý hokejista a fanoušek hokeje ho sleduji. Zajímají mě výsledky zápasů a fandím českému týmu. Celý šampionát je o jednom zápase, o čtvrtfinále. Pokud se tento zápas povede, je šance na medaili velká.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže