Ú s t í n/L. - Na letošním hokejovém mistrovství světa v Německu a Francii bude mít hráčské zastoupení také ústecký Slovan. Do nominace na turnaj se totiž trenérovi národního týmu Jandačovi dostal ústeckým fanouškům dobře známý Robin Hanzl.

Robin Hanzl je ústecký rodák a odchovanec. V Ústí začínal s hokejem, prošel všemi mládežnickými kategoriemi a ve žlutomodrém dresu také vstoupil v první lize na seniorskou úroveň.

Hanzl odehrál v ústeckém dresu pět sezón mezi lety 2008 a 2013 a odehrál za Ústí celkem 148 zápasů. V "A" týmu začínal po sestupu z extraligy v sezóně 2008-2009 a postupně se probojoval mezi klíčové hráče týmu. Zažil se Slovanem baráž o extraligu v letech 2009 a 2011 či prvoligová finále v letech 2010 a 2012.

Jeho výborné výkony neunikly zástupcům extraligového Litvínova, který si ho v sezóně 2012-2013 vytáhl do nejvyšší soutěže. V tehdejším ročníku ještě Hanzl nastoupil v jednom utkání za Slovan a pak se už naplno věnoval extraligové kariéře.

Hanzl v letošním ročníku poprvé nakoukl do reprezentace, zúčastnil se turnajů národního týmu v rámci Euro Hockey Tour a nakonec se dostal i do finální nominace pro mistrovství světa. Spekuluje se, že současný hráč Litvínova má také nabídky ze zahraničí, převážně z KHL.

Na letošním MS budou hrát další hokejisté se zkušenostmi z Ústí. Dvě sezóny (2010-2011 a 2011-2012) za Slovan odehrál brankář Pavel Francouz. V rámci různých hostování a střídavých startů naskočili za Slovan také reprezentanti Jakub Jeřábek. Jakub Krejčík, Roman Červenka, Jakub Lev a Jan Kovář.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže