Ústí nad Labem – V posledním kole dlouhodobé části WSM Ligy se rozhodovalo o přímém (ne)postupu Ústí do play-off. Slovan svůj zápas na ledě Třebíče prohrál 2:3, a tak musel čekat na výsledek zápasu Slavia – Prostějov. Díky tomu, že Pražené vyhráli v nájezdech, proklouzl Slovan do vyřazovacích bojů ze šestého místa. Ve čtvrtfinále se Ústí utká s Kladnem.

Sezóna Kladna

Po loňské sezóně, která pro Kladno skončila ve čtvrtfinále, ve kterém Rytíři nestačili právě na Slovan, nechtělo vedení kladenského hokeje nic podcenit, a tak přivedlo do svého kádru zkušené hráče, kteří mají týmu pomoci vybojovat zpět nejvyšší hokejovou soutěž. Namátkou přišli Petr Ton, Jiří Burger, Miroslav Hanuljak či Jiří Cetkovský. Řady Kladna se také rozrostly o hokejisty, kteří měli velký podíl na překvapivém loňském postupu Ústí - David Tůma a Petr Tenkrát. V průběhu sezóny pak Jan Kloz.

Hokejistům Kladna se v uplynulé dlouhodobé části výrazně dařilo, dlouhodobější krize je potkala za všech dvaapadesát zápasů jen jednou. Na přelomu října a listopadu prohráli pět ze šesti zápasů. Hned dvakrát v průběhu sezóny se jim podařilo vyhrát pět po sobě jdoucích zápasů. Důležitý v souboji o čelo tabulky byl konec ledna, ve kterém Rytíři vyhráli hned šest duelů v řadě. Po dlouhodobé části se umístilo Kladno na třetím místě.

Kdo v kladenském dresu září

Třetím nejproduktivnějším hráčem dlouhodobé části je Jan Kloz. Odehrál 51 zápasů a připsal si 46 kanadských bodů za 22 branek a 24 asistencí (jedná se o součet bodů, které zaznamenal v Ústí i na Kladně). Nejproduktivnějším hráčem, který odehrál celou sezónu za Kladno je Jiří Burger. V dlouhodobé části vynechal jediný duel, získal 42 bodů (12+30). Jedná se o zkušeného hráče, který umí góly pro své spoluhráče připravit, ale dokáže také zakončovat. Výborným produktivním bruslařem je také Peter Jánský, který nastoupil do 48 zápasů a získal 32 kanadských bodů. Právě on může být rozdílovým hráčem, má mnoho zkušeností, výrazně se podepsal také pod litvínovský titul. I na pozici gólmana mají hokejisté Kladna velmi zkušené muže. Nejvíce odchytáno má Miroslav Hanuljak, který nastoupil do 32 zápasů. Druhým nejvytěžovanějším brankářem Kladna je Lukáš Cikánek.

Vzájemné zápasy

Čtyřikrát se v dlouhodobé části utkal Slovan a Kladno. Jejich první souboj byl na programu desátého kola. Hrálo se na ledě Kladna. Domácí o své výhře rozhodli ve druhé třetině, v níž vstřelili dvě branky a celkově pak vyhráli 3:0. 12. listopadu se hrálo na severu Čech. Ústí nad Labem po výborném taktickém a defenzivním výkonu dokázalo svého soka porazit 1:0 díky brance Jaroslava Roubíka ze sedmadvacáté minuty. Na konci prosince se hrálo znovu na ledě Rytířů. Zápas dospěl do prodloužení, ve kterém se prosadilo Kladno, a tak získalo druhů bod za výhru 3:2 v prodloužení. V zatím posledním duelu se Kladno představilo v Ústí. Slovan na svého soupeře nestačil, padl 2:6.

Program čtvrtfinále

  • ČF1 neděle 26.2.2017 Kladno - Ústí nad Labem 18:00 h
  • ČF2 pondělí 27.2.2017 Kladno - Ústí nad Labem 18:00 h
  • ČF3 čtvrtek 2.3.2017 Ústí nad Labem - Kladno 18:00 h
  • ČF4 pátek 3.3.2017 Ústí nad Labem - Kladno 18:00 h
  • Sdílet článek na sociálních sítích

    Nejnovější články

    • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

    • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

    • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

    Hlavní partneři

    Významní partneři

    Mediální partneři

    Partneři mládeže