onlajny.com">
Ústečtí hokejisté se ve středu vydají do dalekého Havířova, kde se pokusí o přerušení třízápasové série proher. Slezané stále ještě pět kol před koncem základní části WSM ligy bojují o "desítku", do níž jim chybí sedm bodů, a tak mají o co hrát. Podaří se Slovanu vyzrát na AZ i potřetí v letošní sezóně? To se dozvíme ve středu 1. února. Utkání začíná v 18:00 hod. a jeho průběh můžete sledovat na onlajny.com

Tváří v tvář: HC AZ Havířov 2010 x HC Slovan Ústí n/L

Údaje před
48. kolem

Porovnání v 1. - 47. kole
15-4-4-24
celková bilance
16-8-7-16
12.
postavení v tabulce
6.
116:118
skóre
133:144
57
získané body
71
Daniel Štumpf (11+17) – 28 b.
nejproduktivnější hráč
Zdeněk Doležal (17+20) – 37 b.
Petr Kanko – 18
nejlepší střelec
Zdeněk Doležal – 17
Daniel Štumpf – 17
nejvíce asistencí
Daniel Vrdlovec – 22
579
trestné minuty
582
Michal Hlinka – 54 TM
nejtrestanější hráč
Petr Přindiš – 85 TM
Marek Laco – 92 %;
Dušan Šafránek – 91,96 %;
Kamil Šimeček – 88,97 %
úspěšnost brankářů
Jakub Soukup – 92,04 %;
Martin Volke – 90,43 %
Marek Laco – 2,41;
Dušan Šafránek – 2,43;
Kamil Šimeček – 3,12
průměr inkasovaných branek
Jakub Soukup – 2,78;
Martin Volke – 3,25;
2,47
průměr vstřelených branek
2,83
34,70
průměr střel na branku
31,45
27
góly v přesilovkách
30
13,85 %
využití přesilovek
14,02 %
3
góly v oslabení
3

Havířov pod lupou

HC AZ Havířov 2010

  • Rok založení: 1928
  • Klubové barvy: bílá, modrá
  • Prezident klubu:
    Jaroslav Mrowiec
  • Trenér: Martin Janeček
  • Asistent trenéra: Patrik Rimmel

Hokejistům AZetu se v letošní sezóně příliš nedaří. Zatímco loni se Slezané probojovali přes předkolo play off až do čtvrtfinále s Jihlavou, letos to vypadá na opačné problémy. Havířov se v tabulce aktuálně nachází na dvanácté příčce a na desátý Přerov ztrácí sedm bodů. Z poslední pěti zápasů prohrál AZ čtyři, vyhrát se mu podařilo pouze v Mostě, a vážně mu tak hrozí účast ve skupině o udržení. Spokojen s výkony svých svěřenců není ani trenér Martin Janeček, který se po posledním utkání proti Frýdku-Místku vyjádřil k současné situaci v týmu. “Za tu bojovnost a dřinu, kterou předvedli na ledě, chci hráčům poděkovat. Škoda jen, že k té naprosté většině, až na hraně možností, bojujících hráčů se nepřidal ještě ten zbytek. Musíme se v této souvislosti už začít zamýšlet nad složením týmu pro příští sezonu a hledat hráče, kteří budou ochotni za dres AZetu opravdu bojovat,” uvedl v pozápasových ohlasech.

Kádr Havířova

Slezané navzdory končícímu přestupovému období kádr neposilují. Z důvodu přetlaku v obranných řadách naopak opustil mužstvo Martin Lenďák, který zamířil do sousedního Polska. Do Jihlavy se zpět vrací také útočník Radek Hubáček, na jehož odchodu se kluby vzájemně domluvily.

Defenziva Slovanu by si měla dát pozor především na ústeckým fanouškům velmi známého útočníka Petra Kanka, který je s 18 vstřelenými brankami na čtvrtém místě tabulky střelců WSM ligy. V Ústí nad Labem si Kanko zahrál v sezóně 2010/11. V celku AZetu působí také obránce Ondřej Holomek, který taktéž v minulosti oblékal dres Slovanu.

Vzájemná utkání

Z letošních tří vzájemných duelů vzešli vítězně dvakrát ústečtí hokejisté, kteří v obou případech zdolali Havířov doma, nejprve 3:1 a následně 5:2. Na ledě AZetu už žluto-modří tak úspěšní nebyli a z Těšínského Slezska odjeli s debaklem 1:5.

”Havířov je kvalitní mužstvo a hlavně dostává málo gólů,” uvedl po prvním vzájemném souboji v rozhovoru asistent trenéra Tomáš Mareš. Zajímavostí ale je, že ve 37 vzájemných utkáních inkasovali Havířovští od Slovanu 142 gólů, což je v průměru téměř čtyři branky za zápas.

Po posledním utkání se Slezany se hokejistům z města nad Labem podařilo prolomit smůlu na domácí půdě a radovali se po dvou porážkách doma ze tří bodů. “Museli jsme bodovat, jelikož se nám přestalo na domácí půdě dařit. Chtěli jsme za každou cenu vyhrát, i když výkon byl kostrbatý. Tří bodů si ceníme,” prozradil Tomáš Mareš bezprostředně po utkání.

Věděli jste, že…

- Slovan se s Havířovem utkal od roku 2003 celkem ve 37 zápasech, z nichž pouze osmkrát prohrál po základní hrací době, jednou v prodloužení a jednou po samostatných nájezdech?

- Havířov je ze všech soupeřů ústeckých hokejistů WSM ligy nejdále? Vzdušnou čarou je vzdálenost mezi Ústím nad Labem a Havířovem 326,78 km a po silnici cca 472,66 km.

- Český hokejový útočník David Pastrňák je odchovancem Havířova? Dvacetiletý reprezentant obléká v současné době dres Boston Bruins v americké NHL. V letošní sezóně nasbíral už 38 kanadských bodů za 20 branek a 18 asistencí.

Fenomén na tribunách - i tak lze popsat atmosféru na ochozech zimního stadionu v Havířově.
Havířovská zvěř oslavila páté výročí svého vzniku tímto choreem. Autor fotografie: supporters.cz

47. kolo z pohledu obou celků

  • HC Frýdek-Místek - AZ Havířov 5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
    Branky a nahrávky: 2. O. Kovařčík (Jašek, M. Kovařčík), 14. Marek Růžička (Adámek, Pechanec), 40. Cienciala (M. Kovařčík, Jašek), 45. Cienciala (Jašek, M. Kovařčík), 49. Chmielewski (Michal Roman) – 19. Štumpf, 25. Kalus (TS), 34. Hlinka (Kanko), 48. Chroboček (Kalus, Hlinka).
    Sestava AZ Havířov: M. Laco – Petran, Sedlák, Chroboček, Krisl (A), D. Seman (C), Holomek, Dudek – Kanko, Hlinka, Kalus – Štumpf, Hubáček, Dvořáček – Kotala, Maruna, Kurovský – Gřeš, Haas (A), L. Bednář.
  • HC Slovan Ústí nad Labem – HC Benátky nad Jizerou 0:1pp (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)
    Branky a nahrávky: 61. Pospíšil (J. Mikyska).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Husák, M. Vágner, Kasík, Vl. Brož, M. Zdvořáček, D. Málek, Macek – Moskal, Roubík, Poulíček – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Dalecký, Gengel, Mical – Navarra, Kusý, Moučka.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže