Ú s t í n/L. - Ústí prohrálo dva domácí zápasy za sebou, ve kterých inkasovalo jedenáct branek. V zápase s Benátkami tak chtělo vyhrát opět za tři body. To se mu však nepovedlo. Utkání přineslo jediný gól, který padl až v prodloužení a tak Slovan bere ze zápasu jeden bod. Do utkání poprvé zasáhl Patrik Moskal, který se objevil v první formaci po boku Jaroslava Roubíka.

Jak se zrodil váš přestup do Ústí?
Zavolal mi pan trenér Mach s panem Evanem, jestli bych měl zájem dohrát sezonu tady v Ústí. Já jsem to vzal všemi deseti, protože jsem si chtěl ještě zahrát první ligu a pomoct trošku klukům, abychom se dostali do play-off a nemuseli hrát předkolo. Zatím to bohužel nevyšlo.

Po většinu zápasu jste nastupoval v první formaci s Roubíkem, jak vám tato spolupráce vyhovuje?
S Roubasem je vždycky radost hrát, my jsme spolu hrávali v Hradci Králové, ale to už je x let zpátky. Je to první zápas, možná si na sebe musíme zvyknout, ale nevím, zda s ním budu hrát i příští zápas. Uvidíme, jak to všechno bude. Roubas je výbornej hokejista, takže se s ním hraje dobře.

Jednalo se o váš první zápas za Ústí, jak jste spokojen se svým výkonem?
S výkonem rozhodně spokojený nejsem. Bylo to takové nemastné neslané. Hlavně mě mrzí, že jsme dneska nevyhráli, protože to byl docela důležitej zápas. Nezbývá nic jiného, než vyhrát v Havířově.

V tabulce vás dělí s Benátkami jedna příčka, bylo to v dnešním zápase znát?
Popravdě abych řekl, tak jsem tabulku neviděl. (smích) Ale určitě to bylo takové nervózní utkání. My jsme si však před zápasem řekli, že musíme vyhrát, protože ty tři body byly důležitý, ale bohužel se nám to nepovedlo.

Prohráli jste dva zápasy za sebou, byla dneska znát na vaší straně nervozita z toho, že už potřebujete vyhrát?
Jak jsem přišel, tak kluci vlastně předtím dvakrát doma prohráli a dostali hodně gólů. Zaměřili jsme se teda více na to, abychom nedostali a abychom nějaký ten gól dali. Na klukách nebyla nervozita, oni spíš byli odhodlaní dneska vyhrát za tři body a to se bohužel nepovedlo.

Měli jste velké množství šancí, co dnes chybělo ke vstřelení branky?
Samozřejmě tam asi chyběl větší důraz před bránou. Neměli jsme ani to potřebný štěstí, puky se k nám neodráželi. Když to letělo na bránu, gólman to vyrazil, ale k nám se to neodrazilo. Snad příště.

Ke konci zápasu jste měli přesilovou hru. Nyní vás musí mrzet, že jste ji nevyužili, protože jste poté v prodloužení rychle inkasovali.
Určitě, byly to dvě minuty do konce. Dá se říct, že to bylo poslední, kdy jsme mohli udeřit a vyhrát 1:0. Jak říkám, bohužel se to nepovedlo. Ještě tam měl Roubas jednu velkou šanci, ale netrefil to asi tak, jak by chtěl. Nedá se nic dělat.

Na konci zápasu jste měli hrát přesilovou hru 5 na 3, co se stalo, že trest byl soupeři nakonec zrušen?
Nejsem si jistý, ale myslím, že jsem zaslechl, že Poulas (Patrik Poulíček pozn. redakce) se jel přiznat, že mu ta hokejka praskla sama.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže