Ústecké hokejisty po vysoké prohře na ledě Českých Budějovic čeká další venkovní zápas. Tentokrát míří do Benátek nad Jizerou, kde se utkají s domácím týmem. V letošní sezóně se oba týmy již jednou potkaly a základní hrací doba nerozhodla. Dokáže Slovan porazit svého soupeře tentokrát již v šedesáti minutách? Zápas můžete sledovat na onlajnech v textové reportáži. Jan Kloz vstřelil v posledních dvou zápasech gól. Dokáže se střelecky prosadit i tentokrát?
,

Údaje před
21. kolem

Porovnání v 1. - 20. kole
8-0-7-5
celková bilance
7-3-3-7
7.
postavení v tabulce
8.
52:52
skóre
65:68
31
získané body
30
Jan Ordoš;
Jan Víšek – oba 11 b.
nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (13+8) – 21 b.
Jan Ordoš - 7
nejlepší střelec
Jan Kloz – 13
Jan Víšek – 7
nejvíce asistencí
Daniel Vrdlovec - 14
230
trestné minuty
256
Ondřej Miklíš – 22 TM
nejtrestanější hráč
Petr Přindiš – 47 TM
Filip Novotný – 94,84%
Roman Will – 92,86%
Tuomas Tarkki – 92,65%
Petr Kvača -91,88%
úspěšnost brankářů
Martin Volke – 91,25%
Jakub Soukup – 91,19%
Filip Novotný – 1,77;
Roman Will – 2,45;
Tuomas Tarkki – 2,46;
Petr Kvača – 91,88
průměr inkasovaných branek
Martin Volke – 2,82
Jakub Soukup – 3,14
2,6
průměr vstřelených branek
3,4
31,40
průměr střel na branku
33,15
6
góly v přesilovkách
17
7,06%
využití přesilovek
17,00%
3
góly v oslabení
1

Benátky pod lupou

Benátky nad Jizerou jsou v tabulce o jedno místo nad Slovanem. Při pohledu na výsledky lze konstatovat, že výhra střídá prohru. Hokejisté Benátek v letošní sezóně WSM Ligy ještě dva zápasy za sebou nevyhráli. Vzhledem k tomu, že v zatím posledním zápase porazili nováčka z Frýdku-Místku 5:4, tak nyní mají šanci vůbec poprvé v ročníku vyhrát dva duely po sobě. I toto bude velkou motivací pro domácí hokejisty. Ve vzájemném zápase, který oba týmy již odehrály, se z výhry po samostatných nájezdech radoval Slovan. Nyní by Benátky rády porážku soupeři oplatily. Proti bude pochopitelně ústecká obrana v čele s brankářem. Slovan by po vysoké prohře na ledě Českých Budějovic potřeboval bodovat. V souboji tabulkových sousedů lze očekávat útočný hokej.

V minulém kole se představily Benátky na svém ledě proti Frýdku Místku. Benátky nad Jizerou se po první třetině dostaly do vedení 2:1. Prostřední perioda se povedla nováčkovi soutěže, vstřelil dvě branky a dostal se do vedení 3:2. Ve třetí třetině vstřelily Benátky tři góly, hosté jen jeden, a tak zůstávaly všechny body ve městě na řece Jizeře, neboť domácí vyhráli 5:4.

Komu se daří

HC Benátky nad Jizerou

  • Rok založení: 1934
  • Klubové barvy: modrá a bílá
  • Předseda klubu:
    Karel Krinwald
  • Trenér: Jiří Čelanský
  • Asistent trenéra: Antonín Nečas

Nejproduktivnějšími hráči Benátek nad Jizerou jsou Jan Ordoš a Jan Víšek. Prvně jmenovaný odehrál deset zápasů, vybojoval jedenáct bodů za sedm branek a čtyři asistence. Naopak Víšek má na svém kontě čtyři branky a sedm gólových přihrávek. Potřeboval na to celkem 19 zápasů. Další dva hráči mají po deseti kanadských bodech. Josef Mikyska a Jan Plodek.

Nejproduktivnějším obráncem je Daniel Krejčí, který v šestnácti odehraných zápasech zaznamenal 8 kanadských bodů za dvě branky a šest přihrávek. V tabulce pravdy je na tom nejlépe Pavel Kolmann. Odehrál deseti zápasů a v nich má + 6. Druhým nejlepším je Václav Kočí, ten odehrál dvacet zápasů a má + 5.

Trenéři Benátek nad Jizerou v letošní sezóně využívají služeb čtyř brankářů. Nejvíce odchytáno mají Filip Novotný a Petr Kváča. Nejlepší statistiky má Filip Novotný. zajímavostí je, že v brankovišti Benátek odchytal čtyři zápasy, celkem 247 minut, finský braNkář Tuomas Tarkki. Ten dlouhou dobu chytal v nejvyšší finské soutěži.

Vzájemná střetnutí Ústí a Benátek

Jeden vzájemný zápas odehrály proti sobě Benátky a Ústí. Hrálo se na ledě Benátek. Diváci čekali dlouho na úvodní branku. Až ve 35. minutě se prosadil Mikyska. Ještě před koncem druhé třetiny Slovan dokázal vyrovnat. Postaral se o to Gengel. Do vedení o dvě branky poslali ve třetí třetině Ústí Merta a Gengel. V 51. minutě domácí Hrníčko snížil a Ordoš vyrovnal. V nájezdech o výhře Slovanu rozhodl Poulíček.

20. kolo z pohledu obou celků

  • ČEZ Motor České Budějovice - HC Slovan Ústí nad Labem 8:2 (3:0, 1:2,)
    Branky a nahrávky: 9. Čermák (Suchánek, Zíb), 10. Pavlin (Pajič, Vráblík), 11. Rob (Chovan, Čermák), 31. Heřman (Pavlin, Vráblík), 41. Čermák (Chovan, Rob), 50. Škoda (Babka), 51. Chovan (Pajič, Žovinec), 56. Mazanec (Chovan) – 25. Kloz (Husák, Brož), 38. Loskot.
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – Vl. Brož, Kasík, Husák, M. Vágner, Bernad, Přindiš, Zajíc, Macek – Vrdlovec, Roubík, J. Kloz – Z. Doležal, Melka, Poulíček – Dalecký, Loskot, Gengel – Markulinec, Macek, Moučka.
  • HC Benátky nad Jizerou - HC Frýdek-Místek 5:4 (2:1, 0:2, 3:1)
    Branky a nahrávky: 4. Víšek (Pyrochta, Mikyska), 18. Pyrochta (Svoboda, Havel), 54. Volf (Plodek, Štich), 55. Pyrochta (Mikyska, Víšek), 60. Volf (Plodek, Ordoš) - 16. Klimša (Kania, Kanko), 24. Sýkora (Kanko, Kania), 38. Sýkora (Zahradníček, Klimša), 53. M. Kovařčík (O. Kovarčík, Jank).
    Sestava HC Benátky nad Jizerou:Kváča (Hosnedl) – Mikliš, Holub, Pyrochta, Kočí, Štich, Zeleňák, Havlín – Hrníčko, Plodek, Dlouhý – Ordoš, Mikyska, Víšek – Havel, Volf, Chlapík – Svoboda, Musliu, Bittner – Havlas.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže