Zítra se ústečtí hokejisté vydají do Mladé Boleslavi, kde je na programu 20. kolo 1. ligy. „Doufám, že jsme od zápasu s Hradcem nastartovali novou vítěznou sérii, která bude ještě dlouho pokračovat,“ řekl Daniel Tvrzník po zápase s Kadaní. Ústečtí Lvi třikrát po sobě vyhráli, stejný počet zápasů ale nebodovali Boleslavští a nabízí se tedy otázka který z týmů "dokáže" sérii prodloužit. Beze sporu bude ale k vidění kvalitní utkání dvou týmů z první poloviny tabulky. Utkání začíná v 17:00.
Zatím co v předešlé, premiérové sezóně v 1. lize bylo mužstvo Mladé Boleslavi velkým překvapením a prakticky po celou dobu soutěže neopustilo postavení mezi elitní čtveřicí týmů, v letošním ročníku 1.ligy zatím spíše hledá svou loňskou tvář a v současné době je na sedmém místě.
V domácím prostředí se její hráči cítí o poznání lépe, než na hřištích soupeřů. Ve své aréně získal mladoboleslavský tým zatím 19 bodů, 5 zápasů vyhrál v normální hrací době a dva další v prodloužení, zatímco poražen odešel pouze dvakrát, a to v duelech s elitními týmy 1. ligy, Chomutovem a Jihlavou. Ta se na ledě našeho zítřejšího soupeře představila minulou sobotu v rámci zápasů 18. kola a byť po dvou třetinách Mladá Boleslav nad Jihlavou vedla 3:2, nakonec odcházeli její borci z ledu poraženi po výsledku 3:4. Pokud by se takový obrat podařil v zítřejším utkání i Ústeckým Lvům, asi bychom se nezlobili. Pomoci by jim k tomu mohla jak početná skupina ústeckých fanoušků, která se na zápas chystá, tak i nová tvář v našem týmu, ještě donedávna útočník Bílích Tygrů Liberec, Mojmír Musil, jenž je v ústeckém týmu zatím na zkoušku. Manažer Liberce Ctibor Jech tomuto kvalitnímu hráči v současné době shání adekvátní angažmá. Musil zítra nastoupí pravděpodobně jako centr formace s křídly D. Tvrzníkem a Sedlákem.

Kádr našeho zítřejšího soupeře nedoznal během letní přestávky velkých změn a trenér Horešovský se tak může spoléhat na řadu zkušených hokejistů. Mezi ty bezesporu patří i útočník Michal Oliverius, jehož známe z působení v ústeckém dresu. Tento nejproduktivnější hokejista Mladé Boleslavi posbíral doposud 15 kanadských bodů za 5 branek a 10 asistencí. Nejlepším střelcem současného kádru je Pavel Metlička, kterému se podařilo zatížit konta soupeřů 10 přesnými trefami. Oporou týmu je ochránce svatyně, brankář Filip Šindelář. V hodnocení úspěšnosti brankářů 1. ligy je s úspěšností zásahů 93,8 % na 2. místě. Před ním je už pouze Kamil Jarina, který však v současnosti již hájí barvy extraligového Chemopetrolu Litvínov.

V prvním letošním vzájemném měření sil Ústečtí Lvi v domácím prostředí nedovolili soupeři skórovat a po velmi dobrém výkonu porazili Mladou Boleslav 2:0, když se o branky podělili Jiří Kudrna a Milan Buďa. Ten si během posledních 2 zápasů připsal 2 branky a 2 přihrávky, stejně jako navrátilec Daniel Tvrzník, a tak jsme zvědavi, jestli svou střeleckou formu potvrdí i v zítřejším utkání.

Poslední utkání Mladé Boleslavi
Třebíč – Mladá Boleslav 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
11. a 22. Valko, 47. Sobotka

Webové stránky soupeře naleznete zde

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže