Ú s t í n/L. - Zápas mezi Ústím a Litoměřicemi byl také soubojem dvou ligových zabijáků. Litoměřický Vítězslav Bílek a ústecký Jaroslav Roubík měli před severočeským derby na kontě shodně devatenáct branek, a tak bylo otázkou, který z nich se bude prosazovat i ve středu večer.

Litoměřický Bílek sestřelil v předchozím zápase pěti zásahy Benátky nad Jizerou, a tak bychom se nemohli divit, kdyby gólově řádil i v Ústí nad Labem. To se ale nestalo. Bílek stihl jen asistenci u úvodní trefy Kališníků, zatímco Roubík si jednu branku na své gólové konto připsal.

Po utkání byl ale přesto spokojenější litoměřický kanonýr, protože jeho tým po výhře 3:2 ústeckou arénu bodově vyloupil.

„Pro nás to dobrý zápas nebyl. Nezačali jsme hrát dobře a Litoměřice hrály naprosto v pohodě. Povedl se jim začátek, přehrávali nás. Možná jsme měli dát gól ve druhé třetině, měli jsme nějaké přesilovky. Zápas by se třeba zdramatizoval dřív a dalo by se s tím ještě něco udělat. Takhle už to pak nešlo, Litoměřice vedly už 3:0 a náš tlak v závěru přišel už pozdě,“ litoval ústecký střelec Jaroslav Roubík.

Ústecký soupeř se gólově prosadil na začátku první a druhé třetiny. Čím to? „Litoměřice hrají dobře, hokej jim jde. Nahrávají si, střílejí. My jsme byli tentokrát druhořadí. V prvních dvou třetinách se nám nic nedařilo,“ krčil Roubík rameny.

Přestože Ústí v utkání dlouho ztrácelo a prohrávalo už 0:3, zápas dokázalo zdramatizovat, a tak se mohlo v posledních sekundách pokusit o hru bez brankáře. „Bylo to o gólu, který by nás nakopl. Ten jsme ve třetí třetině dali, takže jsme začali napadat, tlačit. Pak ale jsme zase udělali tři fauly a závěr dohráli ve čtyřech, což samozřejmě nejde,“ ví Roubík.

Za svou trefu byl ale rád. „Každý gól potěší, ale mnohem více mě štve ta porážka.“ A co říkal na souboj s kanonýrem Vítězslavem Bílkem? „To jsem nevnímal. Na to nekoukám. Chceme hrát solidně v tabulce a vyhrávat zápasy. Statistiky neřeším,“ uzavřel Roubík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže