Ú s t í n/L. - Ve středu Václav Meidl odložil dres Rebelů a vydal se pomoci Lvům na sever. Tento šestadvacetiletý útočník už se plně zapojil do tréninku a v sobotu ho čeká premiéra ve žlutomodrém: „Těším se a doufám, že vyhrajeme.“

Tento týden se nese ve znamená stěhování. Zatímco ústecký Tomáš Rod se vydal pomoci Písku, do Ústí nad Labem zamířil havlíčkobrodský Václav Meidl: „Havlíčkovu Brodu se v této sezóně moc nedaří, proto se muselo začít něco dělat. Součástí řešení je i mé hostování ve Slovanu. Zatím je domluvené na jeden měsíc, s tím, že pak se uvidí, co bude dál. Jsem rád, že se pro mě našlo takovéhle působení. Byl jsem šťastný, že je to právě Ústí, protože dlouhodobě tento celek hraje výborný hokej.

Za dvaadvacet mistrovských utkání si připsal sedm bodů. Při hostování jde o posílení týmu ale i jednotlivce. „Moje forma v této sezóně není nic moc. Čekal jsem, že to bude lepší. Doufám, že já pomůžu Slovanu a Slovan pomůže mně tím, že mi pomůže se dostat z té letošní mizérie,“ přiznává téměř dvoumetrový Vašek.

Již v úterý se na webových stránkách Lvů objevilo jeho jméno. Za dob působení ve Znojmě, v Brně, v Olomouci a v Havlíčkově Brodě se určitě střetl s některými členy osazenstva kabiny Lvů. „S Hořákem jsem byl ve Znojmě, s Ludvou jsem pak působil v brněnské Kometě. Se spoustou kluků už jsme se určitě někde potkali. Ale všichni jsou v pohodě. Máme dobrou partu, takže si myslím, že to bude bez problémů,“ ohodnotila nová tvář ústecké střídačky.

Již za pár hodin čeká Lvy utkání s Litoměřicemi. Poprvé se tak naostro představí právě i Vašek Meidl: „Zatím jsem s klukama absolvoval dva tréninky na ledě. Na lajně bych se měl objevit po boku Klozíka a Dana Boháče. Na sobotní zápas se rozhodně těším. Těším se na to, že si zahraju hokej a doufám, že vyhrajeme.

V dresu Ústeckých Lvů se střetne s týmem z nedalekých Litoměřic, ale také například s celky Šumperka či Benátek na Jizerou. „Nejhůř se mi hraje proti týmům ze dna tabulky, jako ne například Most. Jinak v tomto vybíravý nejsem,“ uvádí nyní už hráč Ústí nad Labem, které je v tabulce druhé a šlape na paty Mladé Boleslavi.

V dřívějších letech patřil mezi hodně trestané hráče. Ne z důvodu tvrdé hry, ale vinou průpovídek na sudí. Je tomu dva roky, jak se tedy chová na ledě dnes? „Věkem jsem asi rozumnější. Z poslední dvě sezóny jsem dostal jednou 10 minut za řeči a to ještě po chybě rozhodčího. Už jsem se umoudřel a s rozhodčími už moc nemluvím,“ popsal Václav Meidl.

Pro zlepšení obrazu o nově příchozím je nutno dodat, že celý rozhovor provázel smíchem. Snad tedy podobně pohodově bude působit i na ledě a jak sám říká, pomůže Slovanu a Slovan pomůže jemu….

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže