Ú s t í n/L. - Po delší absenci způsobenou zraněním se v sestavě Ústeckých Lvů proti Berounu objevil útočník Tomáš Sýkora. I zásluhou zkušeného forwarda přetlačili žlutomodří Středočechy 4:2 a znovu snížili bodovou ztrátu na vedoucí Mladou Boleslav. „Jsme rádi za výhru, výkon mohl být ale lepší,“ říká Sýkora.

Ústečtí Lvi nepřipustili v utkání 22. kola první ligy překvapení, když zdolali bojovný Beroun. Přestože hosté přijeli do Ústí především s defenzivní taktikou, téměř až do samého konce živili naději na vyrovnání. Definitivní pojistku tří bodů zařídil až při power-play Miloslav Čermák.

„Jsme samozřejmě rádi za výhru a další body do tabulky. Byl to ale celkově hodně ospalý a ubojovaný zápas. Soupeřem jsme byli spíše sami sobě. Nemohli jsme se dostat do tempa. Nehráli jsme svoji hru a Beroun, přestože šance měl, nás nedokázal potrestat a spoustu toho chytil také brankář Petrásek. Se štěstím jsme tedy vyhráli,“ hodnotí středeční klání ústecký hokejista.

Lvi dokázali dvakrát odskočit na rozdíl dvou branek, nejprve na 2:0, posléze na 3:1. Pokaždé ale Medvědi během několika sekund dokázali výsledek zkorigovat. Důvod? „Byla to shoda okolností. Není to tím, že bychom polevili. Holt nám to tam dvakrát spadlo takovým způsobem. Naštěstí soupeř nedokázal vyrovnat,“ říká Sýkora.

Předsezónní posila Lvů ze Zlína vynechala poslední měsíc, kdy absentovala v sestavě žlutomodrých. „Měl jsem natržený sval, se kterým jsem dlouho laboroval. V pondělí po zápase s Pískem jsem šel poprvé na led a nyní poprvé po zranění nastoupil do zápasu. Nebylo to ideální, ale věřím, že se s přibývajícími zápasy vrátím zpět do tempa,“ uzavírá Sýkora.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže