Ústečtí Lvi si po prohraném utkání potřebují spravit chuť. Nyní je čeká výlet do jihočeského města. Slovan vyzve v sobotu IHC Písek, kterému se v letošním ročníku soutěže příliš nedaří. Ústí tak má jedinečnou příležitost získat další cenné body a dotáhnout se opět kousek blíže na svého tabulkového soupeře. Zápas s Pískem čeká ústecké hokejisty v sobotu 10. 11. 2012 od 17:30 hod.

Tváří v tvář: Písek vs. Ústečtí Lvi

Údaje před
8. kolem

3-1-3-13
celková bilance
16-2-1-1
14.
postavení v tabulce
2.
14
získané body
42
39:84
skóre
73:51
2
utkání bez vstřelené branky
0
1
utkání se shut-outem
0
7:4 (Šumperk)
nejvyšší výhra
7:2 (Písek)
Jan Dalecký, Vladimír Kameš (4+4) - 8 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (12+16) – 28 b.
Jan Dalecký, Frank Kučera, Antonín Melka, Vladimír Kameš - 4
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík - 12
Jan Dalecký, Josef Slavík, Martin Heřman, Marek Vaniš, Vladimír Kameš - 4
nejvíce asistencí
Jaroslav Roubík - 16
Antonín Melka +4
nejlepší v +/-
Jaroslav Roubík +4
Stanislav Polodna -14
nejhorší v +/-
Jan Kloz -2
Martin Semrád; 42 TM
nejtrestanější hráč
Lukáš Poživil; 46 TM
Marek Mazanec - 87,82%;
Lukáš Cikánek - 91,58%;
Dominik Halmoši – 85,45%;
Pavel Kantor – 80%
úspěšnost brankářů Zdeněk Orct – 91,05%;
Vladislav Koutský – 90,18%
Marek Mazanec – 4,37;
Lukáš Cikánek - 2,80;
Dominik Halmoši – 5,19;
Pavel Kantor – 6
průměr inkas. branek Zdeněk Orct – 2,41, Vladislav Koutský – 2,66

Forma Písku

IHC Písek

  • Rok založení: 1990
  • Klubové barvy: žlutá a modrá
  • Generální manažer:
    Jiří Černý
  • Trenér: Jindřich Setíkovský
  • Asistent: Jiří Kudrna

Jihočeský celek se momentálně nachází na poslední příčce tabulky.Tým však ztrácí na svého tabulkového souseda, Berounské Medvědy, pouhý bod. Ve vzájemném duelu s nimi ale podlehl 0:2. V posledních deseti utkáních vyhrál pouze dvakrát, z toho jednou v prodloužení s Kadaní a jednou v základní hrací době nad Havlíčkovým Brodem. Písek letos odehrál už dvacet utkání, v nichž zvítězil jen třikrát v obvyklých šedesáti minutách. Z proher smutnil IHC v této sezoně již třináctkrát. Jihočeští hokejisté vybojovali zatím ve čtyřech zápasech prodloužení tradičního času, ale získat více než bod se jim podařilo pouze v jednom z nich. Ve zbylých třech utkáních pak brali po bodu.

Nejlepší hráči

Nejlepším útočníkem a zároveň jedním z nejproduktivnějších hráčů je v IHC Jan Dalecký. Ten sice odehrál pouhých pět zápasů, ale nasbíral v nich neuvěřitelných devět kanadských bodů. Čtyři z nich si připsal za góly a zbylé čtyři za asistence. Paradoxně nejlepšími útočníky v mančaftu Jihočechů jsou hráči, kteří odehráli pouze pár utkání. Dalším z nich je totiž i Antonín Melka, který má na svém kontě o utkání méně než jeho kolega Dalecký. Během nich vsítil taktéž čtyři branky a na dvě přihrával, což dohromady činí šest kanadských bodů. Trojici střelců v ofenzivních řadách uzavírá Frank Kučera. Kučera na rozdíl od svých spoluhráčů odehrál bez dvou zápasů všechna utkání a puk do sítě soupeře poslal ve čtyřech případech. Svou asistencí pomohl ke gólu jednou. V součtu se tedy může pyšnit pěti kanadskými body.

Osm kanadských bodů, tolik má na svém kontě obránce Písku, Vladimír Kameš. Vladimír působí v defenzivě a i přesto patří k nejproduktivnějším hráčům v týmu. Z gólu se letos radoval již čtyřikrát a počtem stejně je na tom i s přihrávkami na branky. Davidové Makovský a Růžička jsou dalšími dvěma nejlepšími obránci Jihočechů. Oba nasbírali po dvou bodech za vstřelení branky a za asistenci mají každý bod. Celkem tedy každý tři kanadské body.

Brankářskou jedničkou je v klubu Marek Mazenec. Ten odchytal více než polovinu utkání v této sezoně. V jedenácti zápasech obdržel čtyřicet sedm gólů a vysloužil si dvě trestné minuty. Lukáš Cikánek se letos dostal do hry šestkrát. Jednou se mu podařilo vychytat nulu, což však byl jediný zápas, v němž jeho mužstvo zvítězilo, když hájil klec. Dominik Halmoši má na svém kontě stejný počet zápasů jako Cikánek. Čisté konto si ale neudržel ani jednou a v šesti utkáních obdržel šestnáct branek. Čtveřici gólmanů uzavírá Pavel Kantor, který se letos do branky postavil pouze jednou. Během čtyřiceti minut hry propustil čtyři góly.

Ústečtí Lvi se již v letošním ročníku s Jihočechy střetli. Utkání, které mohli diváci 3. 10. 2012 zhlédnout v ústecké Zlatopramen Areně, skončilo jasným vítězstvím domácího celku. Ústí v tomto zápase nastřílelo sedm branek a dvě inkasovalo. Mač byl ale na začátku velmi dramatický, neboť po první třetině byl stav 2:2. Hokejisté z města nad Labem nakonec potvrdili roli favorita a výhrou 7:2 získali tři body.


Statistiky, reportáž a ohlasy trenérů ze vzájemného utkání letošní sezóny získáte při kliknutí na odkaz vzájemného duelu:

8. kolo: HC Slovan Ústečtí Lvi – IHC Písek 7:2 (3. 10. 2012).

Poslední utkání obou celků

  • SK Horácká Slavia Třebíč – IHC Písek 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 11. Dolníček (Dočekal, Malena), 15. Dolníček (Dočekal), 17. Křivohlávek (Káňa), 48. Burian (Dolníček, Rangl), 54. Dočekal (Dolníček, Burian) - 18. Kučera (R. Heřman, Boháč).
    Sestava IHC Písek:Halmoši - Semrád, Boháč, Kříž, Kameš, Růžička, Makovský, Klement - Kubeš, Pitule, Marek - Melka, Lukáč, Ferebauer - Polodna, Kučera, Heřman- Sedláček, Vlček, Slavík - Strnad.
  • HC Slovan Ústečtí Lvi – BK Mladá Boleslav 2:3 (0:2, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 48. Daniel Boháč (Poživil, Kovář), 59. Kovář (Roubík, Sklenička) - 7. Mikulík (D. Vrbata, Nouza), 14. Kafka (D. Výborný, Bohunický), 32. D. Výborný (Pabiška) .
    Sestava HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - L. Poživil, K. Černý, F. Pavlík, J. Zeman, Vl. Brož, Holomek, Dan Růžička, Vobořil - R. Kovář, Roubík, Daniel Boháč - J. Kloz, R. Hanzl, Handlovský - D. Tůma, M. Čermák, Sklenička - Rod, Havlíček, Jakub Lev II.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže