Ústí nad Labem - V sobotu dvaatřicetiletý útočník Mladé Boleslavi dokázal letos během osmnácti zápasů nastřádat deset kanadských bodů, a to za pět gólů a shodný počet asistencí. Poslední přesný zásah přidala středočeská patnáctka proti svému bývalému klubu, když v sedmé minutě zápasu proti Ústeckým Lvům rozvlnila po přihrávce od Davida Vrbaty síťku za ústeckým hájcem svatyně Zdeňkem Orctem.

Hokejisté Mladé Boleslavi dokázali v bitvě 20. kola I. hokejové ligy ČR loupit body ve Zlatopramen Areně, svěřenci trenérů Františka Výborného a Jiřího Slabého zvítězili poměrem 3:2. „Utkání jsme zvládli hodně dobře. Velkou zásluhu má na vítězství i brankář Roman Will, který nás hodně podržel, když v první třetině chytil dvě penalty. Poté se utkání zlomilo, dva góly jsme vstřelili my. Dvě třetiny jsme hru kontrolovali a nepouštěli Ústí nad Labem do přesilových her. Ve třetí části jsme soupeři vlastní nedisciplinovaností nabídli přesilovek více. Z početních výhod Slovan těžit branky umí, ve středu využil dvě. Bylo to nebezpečné, museli jsme se strachovat o výsledek,“ líčil střetnutí dvou nejlepších týmů první hokejové ligy Milan Mikulík.

„Jsme především rádi za zisk tří bodů, neboť ve třetím dějství byli domácí velmi nebezpeční. Inkasovali jsme jednu branku při hře čtyři proti šesti, kdy to Ústečtí sehráli opravdu dobře. Podařilo se jim vstřelit gól, ale pro nás bylo důležité, že jsme vítězství udrželi. V tabulce máme nyní náskok jedenácti bodů, ve čtvrtek jsme dostali od trenérů volno,“ liboval si bývalý útočník Ústí nad Labem, který na sever Čech zamířil právě z Bruslařského klubu. Po třech letech se poté Mikulík opět vrátil na místo činu, do města automobilů.

„V Mladé Boleslavi jsem spokojený, začátek sezóny nám vyšel na výbornou. O našich ambicích nechceme mluvit nahlas, ale chceme se dostat do play-off, a pak se uvidí. Zápasy s Ústím nad Labem beru jako každé jiné utkání, takový je hokejový život. Hraji tam, kde mi dají smlouvu a peníze. Tak to v hokeji chodí,“ bere sportovně změnu dresu devátý nejproduktivnější hráč Středočechů.

Cestu do Zlatopramen Areny si na šlágr kola našlo 3 255 diváků, podle slov Mikulíka ho atmosféra nijak nenadchla. „Přišlo méně diváků, než co jsem byl zvyklý, když jsem v Ústí nad Labem hrál. Chodilo na takovéto zápasy více lidí, je to pro mě zklamání. Očekával jsem lepší atmosféru,“ uzavřel odchovanec vítkovického hokeje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže